2013-11-04 362 浏览
lunch time揾野食,经过见到佢门口个餐牌有''芝士杂菜焗千层面'', 比佢吸引左!哈...大获喇! 我嗌左芝士杂菜焗千层面, 男朋友嗌左烧鸡扒配黑车尼子汁。 先讲烧鸡扒配黑车尼子汁$5X鸡扒睇唔出食唔出系烧既, 个汁亦唔突出,摆几粒车尼子就当系汁。配左意粉,个意粉好食!因为本身钟意硬身面质。如果比起芝士杂菜焗千层面,呢个意粉绝对好食! 芝士杂菜焗千层面都预左佢唔会太大份,不过冇谂到会咁衰!份量女仔食都OK, 一上枱,见到个边好多水,已经知道LAI野!佢所谓杂菜原来系栗米,青瓜,茄子仲有一两片茹菌!!好啦,都算系蔬菜类,不过一路食一路以为食紧有汤底的杂菜,因为成碟野都只见到两片类似刀削面既so-called千层面=_=唯一我觉得好味既就系佢D芝士!! 讲到餐饮,嗌左两杯热奶茶!见到两杯个面都有一层闪令令,好似油咁既野,其中一杯冇咁严重!虽然杯奶茶都滑,仲几好饮添!不过佢表面层油搞极都唔走!! 咁就出声同佢讲,嗌佢换一杯啦!!个女侍应既回应系: 阿先生,个D奶黎嫁㖞!!奶都讲得出???喂,你间铺黑黑地暗暗地姐,我唔系盲嫁!!D奶会闪???!!咁我真系唔识野喇!!=_=好啦,算啦!!
哈...大获喇!

我嗌左芝士杂菜焗千层面, 男朋友嗌左烧鸡扒配黑车尼子汁。

先讲烧鸡扒配黑车尼子汁
$5X
配左意粉,个意粉好食!因为本身钟意硬身面质。

如果比起芝士杂菜焗千层面,呢个意粉绝对好食!

芝士杂菜焗千层面

都预左佢唔会太大份,不过冇谂到会咁衰!
佢所谓杂菜原来系栗米,青瓜,茄子仲有一两片茹菌!!
so-called千层面=_=
唯一我觉得好味既就系佢D芝士!!

讲到餐饮,嗌左两杯热奶茶!
虽然杯奶茶都滑,仲几好饮添!不过佢表面层油搞极都唔走!!

咁就出声同佢讲,嗌佢换一杯啦!!
个女侍应既回应系: 阿先生,个D奶黎嫁㖞!!
=_=好啦,算啦!!你间餐厅打开门做生意,都想悭一杯奶茶!都费是同你嘈喇!!
明明就系你杯奶茶有问题,都仲要咁既态度!
你开得系个到都系做回头客生意啦,真系请我都唔会再去呀!!!
埋单$98蚊,比$100都冇打算找钱,唔系同你计$2蚊,不过就系$2蚊都唔想比你赚!!
好彩冇加一咋,如果唔系佢都唔知凭咩收加一!!
2013-11-04