2014-10-05
今日中午专登嚟呢度试下,但极之失望!我 ordered 咗喇沙同多士套餐。 因为好怕半生孰蛋嘅水汪汪, 已经同收银嘅女仔讲明我要熟蛋。收银嘅女仔问我咖啡需唔需要少甜,我话要。同 Toastbox 一样,ordered 完会俾个号码牌放枱上,由 food runner 送餐。先到嘅系两杯咖啡,同我地讲系少糖,当时发觉佢咁讲好奇怪,因为南洋咖啡唔应该加糖,而系加练奶。呷咗一啖,发觉同饮开嘅南洋咖啡好唔同,落嘅系花奶而唔系炼奶,好似茶餐厅嘅咖啡。之后嚟嘅系喇沙,味道ok,但只有椰汁味,欠缺咗虾米嘅香味。再嚟嘅系牛油咖椰多士,多士切成四件,细细件食得方便。有大量咖椰,不过较稀,容易漏出,但味道不错。食完以上食物,都未送只熟蛋嚟,于是再研究一下餐牌,发现咖啡可以加甜奶、淡奶同黑白奶,老公话原来张单打咗淡奶。于是走去收银问刚才嘅女仔,点解俾淡奶我,唔俾炼奶,收银嘅女仔话因为今日冇炼奶。唔怪之送餐果女仔话系少糖喇。但咁点解刚才我order 嘅时候唔同我讲,咁我就唔会要咖啡,而加钱改为要薏米水。比佢激死!最后两只蛋同豉油、胡椒粉到咗。噢!变咗生熟蛋,同送餐果位男仔讲,我要熟蛋咖㖞,送餐嘅话,佢地嘅熟蛋
之后嚟嘅系喇沙,味道ok,但只有椰汁味,欠缺咗虾米嘅香味。
最后两只蛋同豉油、胡椒粉到咗。噢!变咗生熟蛋,同送餐果位男仔讲,我要熟蛋咖㖞,送餐嘅话,佢地嘅熟蛋系烚蛋。于是我又走去收银问佢,我要熟蛋,点解俾生熟蛋我,女仔话佢地嘅熟蛋系烚蛋,问我系咪要。我当然要喇。于是又要再等,等到唔耐烦仲未有人拎只蛋嚟,老公自己去攞。老公话食完快D走,又发现豉油唔系星加坡嘅甜豉油,冇甜味只有咸味,极其量老抽嚟。
好多嘢货不对办,service 又麻麻,个餐仲要贵过第二间星咖坡咖央多店,一定唔会再帮衬。