2024-06-13 85 浏览
今日收工嘅时候经过海港城 想揾吓附近有冇咩嘢食 记得朋友讲过有一间台湾嘢食唔错 叫做Checkintaipei 见到门口大大张相系手工凤梨酥麻糬蛋挞相当吸引😍所以就冲咗入去如果大家想食都记得早啲去,因为全场爆满!.✿手工凤梨酥麻糬蛋挞 口感相当有层次表层蛋挞入口即溶 麻糬口感烟靭 外皮有香浓嘅牛油味 底层嘅凤梨馅甜度适中 搞到想买多几个做外卖!✿松叶蟹肉海皇面线「限定旗舰店」成个面线都有超浓嘅蟹鲜味!除咗每一啖都可以食到蟹肉仲有蟹膏😍另外仲有金菇做点缀✿ 招牌牛肉面阔粉丝 话明招牌佢哋嘅牛肉都做得相当美味 口感非常之软 而且成个面都吸晒牛肉嘅鲜味 相当入味 而且仲有啲虫草花可以增加口感✿蜂蜜苦瓜汁 系我每次去台湾一定饮嘅餐厅嘅调配同台湾嘅口味相当接近 苦瓜味比较重 如果钟意饮比较甜嘅可能会觉得有少少甘͈ᵕ˘͈ 另外佢嘅Menu有相当多嘅甜品 下次要试埋先😍
如果大家想食都记得早啲去,因为全场爆满!

✿手工凤梨酥麻糬蛋挞 口感相当有层次
搞到想买多几个做外卖!

✿松叶蟹肉海皇面线「限定旗舰店」

✿蜂蜜苦瓜汁 系我每次去台湾一定饮嘅
另外佢嘅Menu有相当多嘅甜品 下次要试埋先😍