2019-02-02
Lonely Sunday,食自己!沿住Time Square周围行,行到后面酒吧街,都唔知食乜!上网揾到间叫乐寿司,就走上去试下。这是我的第一次公开批评一间餐厅!环境优美,一入到嚟好似入咗皇宫咁嘅气派,就连个厕所都靓到不得了,女厕仲好窝心添(自己去睇下,妳都会觉得⋯正)。讲返食物,其实日本餐最紧要嘅系食材够新鲜,就唔会难食得去边啦。我食Executive sushi platter 即系12件寿司,等咗差唔多三十分钟(其实客人唔多)出现喇,师傅响每件寿司上面都放咗唔同嘅调味令鱼味提升,由淡到浓,由清到油,都安排得唔错,仲有个海胆拖罗蓉mini 丼添,总括嚟讲⋯好。需然有两件唔知食紧乜(未听过,上网又揾唔到),但都感觉到师傅嘅用心制作。咖啡方面呢,香气各样都ok嘅,唔跟餐要另外叫。最后点都要讲一讲啲服务,好耐都无见过,由落单到上餐都好有耐性讲解,见寿司未得又问我要唔要汤同蒸蛋先,又陪我倾计(小店特色),最后唔洗我出声,牙签自动出现响我面前,实在又系太窝心喇!真系令我感到唔系一个人食紧lunch。I’m not alone所以话,食饭都要睇下好唔好彩,今次揾到呢度,我认为我真系好好好⋯⋯
真系令我感到唔系一个人食紧lunch。
I’m not alone
所以话,食饭都要睇下好唔好彩,今次揾到呢度,我认为我真系好好好⋯⋯彩