2023-11-15
香江花月系我bookmark咗好耐嘅餐厅,无论系食物定系装修都系走华丽路线,相当精致😻 靓到唔舍得食,一定要叫埋钟意打卡嘅朋友!! ✨蜜瓜螺头鸡脚锅 $398 👍🏻推荐!愈煲愈浓郁嘅汤底!加埋蔬菜一齐煮真系无敌!味道鲜美,香甜,饮咗成五六碗🤤 ✨太极两仪 $428卖相成个太极咁,分别用红酒同黑松露牛乳腌制嘅牛同猪肉,好有创意!✨一帆风顺 $98船仔造型,其实系秋葵蟹籽墨鱼滑,我一向唔钟意秋葵,但配搭香浓墨鱼滑同蟹子,冇咗𠮶种草青味,整体唔错~✨火锅点心 $98 👍🏻推荐!点心造型盏鬼🍊可以一次过试晒多款口味。个人最钟意系奶黄口味,软糯嘅水晶皮包裹住甜甜奶黄馅料,好食!✨皮蛋虾滑 $108好有仪式感,要自己捣烂啲皮蛋同虾滑,最后虾滑会多左一重皮蛋香。✨土豆朵朵 $58土豆切成薄薄一片,再砌成花花,不过要趁热快啲食,否则煮得耐就会唔见咗🤭-✨花花绿绿 $118成个花圃咁,摆位有花心思设计,蔬菜份量不容小觑,四个人食都仲得🤣✨琥珀诱惑 $88连饮品都充满特色同打卡元素😍 琥珀诱惑以番石榴作基底,加入奇异果、橙汁同菠萝汁,酸酸甜甜,味道天然,唔会死甜。✨花月豪庭 $128映入眼帘嘅先系焦糖蛋卷
✨蜜瓜螺头鸡脚锅 $398 👍🏻
✨土豆朵朵 $58
✨花花绿绿 $118
✨琥珀诱惑 $88
✨花月豪庭 $128
映入眼帘嘅先系焦糖蛋卷同水果,里面系蓝莓🫐苹果配北海道牛奶,味道好之余造型亦相当吸引🥳