2020-09-24 603 浏览
琴日一心谂住到九龙城食潮州菜,因为听闻好多间都好好味,咁就尝试用Openrice揾下边间好,就揾到哩间好评如潮,但系就无详细咁睇个内容系真系假。如是者,入到去个环境都可以接受,安排左我地两个人坐系一个门前面,被逼要两个人坐格离,无得面对面坐,因为就系要就佢地上落,咁点解系度要放张长方枱?真心唔明白。无所谓啦,咁就叫左个蚝饼,卤水鹅片,麻辣田鸡煲。首先讲下蚝饼,讲真未食高咁厚粉,完全无香味蚝饼,未食过咁难食。第二讲下鹅片,讲真好似食紧猪肉咁,完全搞唔掂。第三,麻辣田鸡煲,田鸡味 同辣味是分离,田鸡系新鲜,但系煮出黎个味,个个都煮到。食唔晒打包,店员问点解食唔晒,就答翻佢难食,咁当然佢会维护翻自己铺啦,都明白既,无下次。
第二讲下鹅片,讲真好似食紧猪肉咁,完全搞唔掂。