2020-11-21
大食每次去铜锣湾食饭都好想食仙芋鲜, 可惜次次都大排长龙, 所以放弃左前两日同中同唱完K经过, 见条排唔系太长, 就去试一试<芋薯圆Q麻糬牛奶冰(左)及芋圆4号>大食妹一行三人就嗌左一冰一汤<芋薯圆Q麻糬牛奶冰>芋薯圆Q麻糬牛奶冰份量超大, 有成两、三人份量, 都只要52蚊刨冰一啲都无偷工减料, 每一啖都食到牛奶味, 冰粒比较粗身, 有口感配料非常多, 有各式各样嘅芋薯圆, 例如包心芋圆、正常大细嘅芋薯圆同小芋圆, 俾你不一样嘅口感大食妹至爱包心芋圆, 里面有芋头粒除左芋圆外, 仲有烟韧嘅麻糬, 黑糖味道嘅麻糬超级好食啊冬瓜冻都唔错<芋圆4号>另外, 我哋仲嗌埋芋圆4号芋圆4号就系红豆汤里面有啲芋头、芋薯圆、红豆同珍珠虽然配料几多, 但红豆汤好稀, 而且价钱同芋薯圆Q麻糬牛奶冰都只系差十蚊左右, 性价比一般认真无比较无伤害
大食妹一行三人就嗌左一冰一汤