2019-05-05
心血来潮想食西餐,平日常常经过都未有机会试,今日谂起,二话不说便揸车来,带埋阿女,一于一家三口浪漫下。冇book位,早点来到,好彩仲有几张细枱,其他已经有食客预留座位。呢度嘅气氛唔错,入门口位置摆放咗许多不同类型的酒,餐厅内环境尚算阔落,感觉舒服。老公想饮汤,叫咗个是日餐汤~忌廉甘笋汤,好香滑,唔会太甜。阿女肚饿,揸主意叫咗个意大利饭同意大利粉。香煎鹅肝黑松露意大利饭,黑松露真系好香,鹅肝好大块,入口即溶,丰富嘅脂肪感觉好正,再加上饭煮得软硬度适中,味道非常可口,愈食愈好味。龙虾汁虾肉意大利粉,上菜时闻到好香煎虾嘅味,这个汁做得不错,意粉爽口弹牙。烤美国安格斯肉眼扒(10oz) 伴烧新薯及红酒烧汁,要求五成熟,切开见到嫩嫩粉红色,真的十分可爱,丰富肉汁,牛肉味香浓。香橙冰红茶,新鲜橙味,清甜好饮。冻蝶豆花柠檬茶,颜色好特别好靓,最初系蓝色,笃下啲柠檬变咗紫色,落咗少少糖水,味道唔算突出。
老公想饮汤,叫咗个是日餐汤~忌廉甘笋汤,好香滑,唔会太甜。
香橙冰红茶,新鲜橙味,清甜好饮。