2022-10-15 349 浏览
专程选择平日入来食牛牛,因为希望唔使点等位,黎到当然要试下被称为全港最好味既沙嗲牛肉面,D汤汁系会挂汁架,完全唔系平时茶记食到既汤面上淋上一羹沙嗲牛咁普通。黑椒牛脷潜艇,大家记得要食潜艇,唔系包,因为潜艇系配厚切牛脷,而包系配薄切,识食牛脷既,当然食厚切啦!椒盐一口牛面珠登,呢个系必食呀!好淋,但又保留到Collagen,想再野味D,可以自行洒上餐桌上提供几款不同口味既调味粉,老板娘推介配麻辣粉会较合适。呢个好味到我地之后再encore多一客😋见到相片有流沙咸蛋黄鱼皮,只系$50,当然要order啦,平时买某品牌既咸蛋黄鱼皮都几十蚊,仲要唔系热辣辣,呢个劲香脆,好快俾我们这一家清晒🤣阿仔一黎到已经话要食薯条和鸡翼,order了一客色色薯条,是一客原味薯条,可自行配搭餐桌上的调味粉,我自己较为喜欢配蜜糖芥末,阿仔就钟意配紫菜粉,5、6款不同口味,更有一种啱你。另外阿仔选择了色色爆汁鸡翼,老公和阿仔就喜欢加入孜然粉和麻辣粉,咬落真系爆汁,劲juice!!而我当然order了流沙咸蛋爆汁鸡翼,呢个劲野味,又有咸蛋黄既香,又爆汁,好想再encore,但已经食唔落。因为食完黑椒牛舌潜艇觉得好好味

因为食完黑椒牛舌潜艇觉得好好味,所以再order一客盐烧厚切牛脷心,呢个就略为中规中举。

见到隔离枱既厚切牛脷扒饭劲正,下次再来要试下先
沙嗲牛肉面
黑椒牛脷潜艇