2005-09-01
今日幽灵姐姐和教父哥也来打球, 我也不惜把工作掉到一旁留待一日大OT.被人打到七个一皮, 收队后幽灵姐姐返馆练功, 我们六个人黎到呢间吃小菜.位都等左一顿, 门口有几幅毛像, 问爸爸佢话有气势㖞.环境预左系嘈, 但比东宝好一些, 布置有点搞笑, 鸡蛋隔装在天花板上,D菜牌又用劲萤光色既纸写, 几刺眼. x_x九时多六个小菜连忌廉汽水/啤酒陆续送上.烧腩肉个皮脆卜卜, 但唔知点解觉得好似返烧过黎, 无可不认有软骨吃, 味道都唔错的.沙姜鸡个人觉得普通, 唔系好滑噃, 不过腌个味都算唔错.椒盐墨鱼咀又几得㖞, 炸得脆送酒一流, 不过我地话炸左食落都唔知系咪真系墨鱼咀, anyways呢味几得下.生炒骨似乎冇东宝咁脆, 不过佢冇碎骨又好过东宝, 我觉得ok㖞, 唔知咕姐, 契姐同佢个BB点睇.炒通菜味道好, 搞我送左好多白饭, 又俾爸爸话唔听话跟教父哥一齐叫饭.鱼腐海鲜煲辣辣地几惹味, 𩠌又多, 捞白饭又系正, 不过俾契姐话超咸~教父哥吃得多, 又俾爸爸话系大食正死仔, 我见教父哥都冇咁好气继续食, 话之佢...最后扫剩几件鸡.埋单平到笑, 又队啤都系60大洋, 抵食!后记:我好耐未见过大姨
位都等左一顿, 门口有几幅毛像, 问爸爸佢话有气势㖞.
九时多六个小菜连忌廉汽水/啤酒陆续送上.
沙姜鸡个人觉得普通, 唔系好滑噃, 不过腌个味都算唔错.
炒通菜味道好, 搞我送左好多白饭, 又
俾爸爸话唔听话跟教父哥一齐叫饭.
埋单平到笑, 又队啤都系60大洋, 抵食!
后记:
我好耐未见过大姨妈, 不过因为平时佢都有揾到好节目成日黎唔到;希望有日佢会知定黎啦~