2021-05-13
母親節午餐諗住食好啲,見呢間係將軍澳新開同咁多人讚,就諗住放心訂,點知中哂伏😫😫😫我地叫左2個母親節鐵板餐,分別$1680同$1280,午餐咁嘅價錢,無諗過會食到d咁差嘅嘢😭😭😭日式鮑魚蒸蛋,普普通通,無特別驚喜😌日式鵝肝蒸蛋,鵝肝配黑松露,都ok🙂刺身三種😰完全唔新鮮,唔肥美,吞拿魚仲有啲腥🥶長腳蟹天婦羅🍤長腳蟹係ok鮮甜,秋葵不過不失金目鯛海鮮湯,隻蜆ok,舊魚有少少腥,但可以接受,d湯好味精,飲完好口渴😓香脆煎甘鯛,個湯好多胡椒,因為我自己唔太喜歡胡椒,但呢舊魚仲腥過之前個舊,同埋有啲硬😥😥😥加拿大活龍蝦🦞,呢個係咁多碟入面最好食,個汁係芝士,龍蝦ok彈牙😋西澳龍蝦海膽燒難食到唔記得咗影相,敗筆係個海膽燒超腥同臭😡😡😡,成pat係個龍蝦到,破壞哂😭😭😭香煎南非鮑魚、香煎蝦夷鮑魚,2款鮑魚都ok,幾好食,個汁幾得意😎香煎海鰻魚,海鰻煎到有少少燶,不過都係腥,媽咪話舊海鰻似係快餐店貨色🤪,反而個配菜茄子🍆就幾好食😋宮廷A4牛柳、A4西冷,不過不失,個人鍾意食西冷多啲,鬆化d口感好啲,值得一讚嘅係牛柳同西冷燒得啱啱好😋😙甜品係綠茶紅豆cake & 焦糖燉蛋🙂,不過不失,無咩驚喜整體來講
日式鮑魚蒸蛋,普普通通,無特別驚喜😌
日式鵝肝蒸蛋,鵝肝配黑松露,都ok🙂
刺身三種😰完全唔新鮮,唔肥美,吞拿魚仲有啲
腥🥶
長腳蟹天婦羅🍤長腳蟹係ok鮮甜,秋葵不過不失
西澳龍蝦海膽燒
甜品係綠茶紅豆cake & 焦糖燉蛋🙂,不過不失,無咩驚喜
整體來講,$3260嘅3人午餐價錢,我覺得完全唔值👎🏻,餐廳環境格局係幾好,不過d服務就麻麻,d staff有啲游魂,分別有3個不同的staff問我地食乜甜品🤣🤣,同埋d staff明顯係好新手,問乜都唔知咁,上菜又整跌咗個伴碟😵