2013-11-18 1885 浏览
有亲人由外国返黎,带左佢地去食鸡煲,一行九人,唔比book位,由于6:30就有人去到攞飞,当时有位不过未够一半人唔比入住,我7点零去到,已经见到门外有一堆人等位。如果想食真系预早少少攞位好d。由于之前都听好多人话呢间好好食,所以都有d期望,因为有小朋友,所以叫左小辣,真系好小辣,不过麻味好重,我估应该辣d个鸡煲会好食d。因为原来有人唔食得辣既关系,所以d鸡搅掂左不半已经要落汤,落左汤之后再次食鸡,d鸡无味的。打边炉料叫左︰鸡子︰新鲜蚬︰好大只,不过一碟得6只筒蚝︰普通蚝,无乜感觉手切肥牛︰ok啦, 不过其实唔多食出好有牛味肥牛︰无手切咁难咬,ok羊肉︰OK墨鱼滑︰超级胶,整落煲d有难度, 不过我无食过, 唔知味道如何虾滑︰同墨鱼滑一样牛丸︰几弹牙西洋菜生菜芋丝响铃x2 <<<  呢个好多人食所以叫左两次,亲戚话试过土瓜湾𠮶间好好食,觉得唔同街外𠮶d,所以就叫左,但个人觉得呢到唔系我食过最好食既响铃鱼皮x2<<< 都系钟意食炸野, 所以又叫多次乌冬x2︰冰住上既乌冬, 不过我无食过, 唔知味道如何公仔面︰原包汤粉同麻油上酸梅汤x2楂汽水x4

打边炉料叫左︰
鸡子︰新鲜
蚬︰好大只,不过一碟得6只
筒蚝︰普通蚝,无乜感觉
手切肥牛︰ok啦, 不过其实唔多食出好有牛味
肥牛︰无手切咁难咬,ok
羊肉︰OK
公仔面︰原包汤粉同麻油上

酸梅汤x2楂
汽水x4
啤酒x1

味道无我预期咁好食,下次可能食辣d会好d,有机会再去试下!
2013-11-17