2018-09-27
一家人中秋佳节前想提早食餐饭,为左迁就各人工作地区,哥哥建议喺尖沙咀食,地点咁就脚我就紧系即刻SAY YES啦!我本人系第一次食彩福,所以都系决定由哥哥发板叫咩𩠌,而我就负责食,哈哈!脆皮烧腩仔拼海蜇,烧腩仔个皮好脆,啲肉唔会好肥,岩哂怕肥又为食嘅我口味!翡翠炒鲜龙趸斑球,我好怕食有骨嘅鱼架,哥哥好好,叫左哩个炒斑球,唔洗佢亲爱嘅妹妹我啃骨。脆皮旺金南乳鸡,我好钟意食酒楼嘅脆皮鸡,因为自己喺屋企一定做唔到架… 皮脆肉嫩,好难停到口,嘻嘻!惹味姜葱焗肥肉蟹,只蟹好大只,都几抵食,不过本人好怕咬壳,所以冇好认真咁食到只肥蟹,但眼见哥哥佢地食得好开心!应该都几正!蒜茸粉丝蒸大蛏子,有壳海鲜黎讲,我好钟意蛏子,因为大大只嘅蛏子啖啖肉又鲜甜好味!烧汁松子绣球珍菌炒花姿柳,出街食饭最忌多肉多油,所以我地一般会多叫海鲜同蔬菜,哩道𩠌正好符合要求!好味道,够清新!