2024-07-27 6652 浏览
#老板仔餐厅推荐 ♡゛早排庆祝公公生日🎂所以book咗出哂名性价比高嘅自助餐专门店Mr Steak buffet a la minute我哋平日19:30 -22:00 呢段时间入座,价钱都系平均400几/人 ,职员知道我哋嘅小朋友,已经一早安排咗BB餐椅,真系细心呀😉♡゛同时入座即送豪华鱼生拼盘,坐低咗一阵之后已经送上豪华鱼生拼盘,呢个刺身拼盘所有食材都好新鲜,最钟意食带子,又大粒又爽甜,低食!之后就同老板仔爸爸出击睇下有咩食,不过我哋首先都系照顾好老板仔先,小朋友都有好多嘢食㗎,熟食区都有好多选择!ᥫ᭡ 甜品区我习惯咗首先会去甜品区望吓先,甜品区都有好多多款式选择,不同款式而且好缤纷嘅件装蛋糕、磅装蛋糕、布甸、豆腐花、杂果挞、蛋挞、生果等,不过我最钟意都系食佢哋嘅Tiramisu 同浓香滑溜嘅北海道牛乳布甸ᥫ᭡和牛区呢个区域有烧美国牛、和牛寿喜烧及和牛铁板烧我最钟意和牛铁板烧:和牛煎香再卷上少许香葱及炸干蒜一齐,好惹味 、而和牛寿喜烧:肉质滑又浓香加上配菜一齐食都好好味ᥫ᭡热食区热食区才都有啲惊喜菜式例如芝士烟肉焗蚝、原片香煎鸭肝、卤乳鸽、蚝汁菜胆冬菇扣花胶一定要拎滋补炖汤,好好饮
#老板仔餐厅推荐

ᥫ᭡ 甜品

ᥫ᭡和牛区
呢个区域有烧美国牛、和牛寿喜烧及和牛铁板烧

ᥫ᭡热食区
一定要拎滋补炖汤,好好饮又足料
另外有咖哩牛腩、忌廉意粉、煲猪脚姜、辣酒煮花螺、荷叶清蒸虾、咕噜肉,仲有新鲜即炸天妇罗🍤 太多款式拣不能尽录🫢

ᥫ᭡ 海鲜刺身
呢个区域好热闹,最受欢迎当然有回本嘅长蟹脚及龙虾🦞龙虾才都算大只而且肉质扎实鲜甜
蟹脚肉质饱满鲜甜唔会偏咸,食饭枱上面已经有齐食蟹工具,所以都好方便
当然唔少得有即开生蚝 🦪即开即洗,每人两只,蚝味浓郁、新鲜、非常甜美
刺身柜有三文鱼、八爪鱼、醋鲭鱼及䲞鱼
旁边亦放有冷面、荞麦面、乌冬及寿司卷物

ᥫ᭡饮品区
饮品🥤包括咖啡、红茶、冰红茶及果汁
鲜柠檬片都有㗎,可以自己冲杯柠茶饮
另外白酒,红酒🍷都可以选择可以配肉类🥩、海鲜🦞 旁边仲摆放咗𩠌酒芝士🧀

ᥫ᭡沙律区
我哋都习惯要食菜,所以我哋都会食沙律菜,
呢度都有几款预拌沙律🥗或新鲜沙律菜供选择
非常新鲜!

ᥫ᭡即整心太软

最多人行过去嘅都系可以传达心意嘅即整心太软
可以写一张纸仔,写上祝福语,比你亲爱的人,
甜品师傅会根据纸仔上面嘅字,心意写句会写落碟上,再画简单图案,心太软系即焗,切开后里面嘅朱古力流心涌晒出嚟,都好好食呀
而且隔离就放有haagendazs 同埋movenpick雪糕,有超过八款嘅味道选择,另外仲有雪条添

ᥫ᭡公公收到老板仔亲自递上嘅心太软 ,即时笑得好开心呀,下次都会再嚟呢度食饭呀