2018-08-15 356 浏览
因为性价比太高的关系,我又黎食晚饭。一开始在自助区拎左一碗红汤,可能我细食,饮左碗汤已经饱左3成。因为系任食的原故,好多菜都俾人“毕”晒,好失望,结果都系主要饮汤。叫左一个咖哩猪扒奄列饭。我都几相信个厨师前世同啲鸡蛋系有不共戴天的仇恨,那一片鸡蛋的版图,相信要用上4-5只鸡蛋先形成到。不但覆盖了所有白饭,还延伸到一片咖啡海洋的底部,作为咖啡海洋的海床。食到尾真系顶唔顺,仲剩大约2只鸡蛋的份量.....大概啲鸡蛋就黎过期吧…讲到啲吉烈猪排,咬落非常松脆,不加味精,但食落竟然有一阵三文鱼头的味道。抬头一看,餐牌嘅晚市小菜推介,正是xo酱茄子三文鱼头煲。作为平民饭堂来讲,我相信厨师有佢独特嘅烹调手法。 你可以视为一种中伏,或者你当佢真系想制造fusion菜既惊喜。整体嚟讲,如果钟意清淡口味,唔想食味精,呢度就啱晒喇,好有爱回家的感觉。

叫左一个咖哩猪扒奄列饭。