今日唔煮饭过嚟尖沙咀呢间酒楼食晚饭🍱,酒楼喺中国五矿大厦3楼,面积都颇大,空间俾人好舒服嘅感觉,而且装修高雅简约,就算喺度坐得耐啲都好舒服。我哋三个人👨‍👩‍👦叫咗四个小菜食,全部都好好味,小朋友都好钟意食。👍避风塘濑尿虾🦐濑尿虾香辣味和蒜味十足,真系超级惹味。濑尿虾又肥又大只,虾肉超多,而且鲜甜又爽口,真心好味到连手指都要吮埋。西兰花炒带子🥦呢度西兰花炒带子用咗蒜片去炒,令西兰花同带子嘅味道更加惹味更加香,带子软腍腍,阿仔都好钟意食。西兰花仲仍然保持爽脆口感,果然酒楼炒嘅比自己炒嘅一流一百倍,成碟菜都好满意。海鲜杂菜煲🍲老公话想食呢个海鲜杂菜煲,估唔到入边有超多海鲜蔬菜,有鲜虾,带子,鱿鱼,杏鲍菇,西兰花,大白菜,芫荽,粉丝,汤底亦充满鲜味。真材实料又好味,真心抵食!当红炸子鸡🐔炸子鸡即叫即炸,外皮脆卜卜,入边充满鸡油脂令鸡肉又香又滑。鸡肉热辣辣食落去滋味十足,如果惊油腻佢都有柠檬可以俾我哋,加上柠檬汁又多咗一份清新味道。
避风塘濑尿虾🦐
西兰花炒带子🥦