2017-08-17 1130 浏览
上次去荃湾吃肉饼哥,已经好想试试龙虾肉饼饭店,可惜已经卖晒,缘悭一面,当见到Openrice 的食评,原来肉饼哥冲出荃湾,进驻大围,自然要试一试,一偿心愿。我好多时去沙田做野,在土瓜湾坐巴士都系20分钟,就到达美林邨,仲快过去荃湾。今晚来到由于六点半,客人不算好多,可能系平日,这里比荃湾地方大好多,坐位都多好多。我梗系点了我最想试的龙虾肉饼饭,个饭放在枱上时好吸睛呀,不过拿开肉饼时,发现个龙虾壳系空,我谂唔通中伏,后来咬肉饼时,才发现龙虾肉在肉饼中,又几特别㖞。老婆点了金沙蛋黄肉饼,煎过的肉饼已经好香,加埋蛋黄的香味仲正,唔怪得之呢个系其中一个最多人叫嘅肉饼。另外跟餐,罐装饮品可以加$5,果汁加$12。

龙虾肉饼饭

金沙蛋黄肉饼

另外跟餐,罐装饮品可以加$5,果汁加$12。
龙虾肉饼饭
金沙蛋黄肉饼