2016-09-28
话说上年我无聊买左一盒金记月饼, 点知屋企两老非常欣赏, 今年又话要跟手我老好鬼醒一早订左, 原来一早订只系$168一盒, 坚抵(正价系$296)Ok, 咁等我又出下文先, 个盒design 就真系好有30年前既feel,仲系纸盒黎:不过打开来都几靓,一d都唔失礼Rei好怕食黑啡月饼, 好似就㶶咁,阵味好难顶, 但金记呢盒色泽唔系极深啡, 证明无overcook! 而且少少令面, 完全系恰到好处闻上去甜甜地,咬落去唔黏口, 但又唔会一口油! 咸蛋皇好靓, 充满咸香, 加埋本身系甜既莲容, 取得一个平衡, 唔觉好漏!就此, 多谢收看(鞠躬)(PS: 如openrice觉得我以上任何一张图和任何一只字系抄人, 请比source 我, 我保留对无理指控作出任何行动既权利)
Ok, 咁等我又出下文先, 个盒design 就真系好有30年前既feel,仲系纸盒黎: 不过打开来都几靓,一d都唔失礼 Rei好怕食黑啡月饼, 好似就㶶咁,阵味好难顶, 但金记呢盒色泽唔系极深啡, 证明无overcook! 而且少少令面, 完全系恰到好处 闻上去甜甜地,咬落去唔黏口, 但又唔会一口油! 咸蛋皇好靓, 充满咸香, 加埋本身系甜既莲容, 取得一个平衡, 唔觉好漏!
就此, 多谢收看(鞠躬)