2024-10-21
真系好中意秋天,天气好心情好☀️,而且有好期待嘅大闸蟹🦀🦀每年食一次大闸蟹🦀,食得果几只,紧系想食质素好嘅😉 记得细个果时,鸿星同东海 系香港第一间引入正宗江苏大闸蟹🦀做季节食品嘅中式酒楼,我识得大闸蟹🦀都系因为东海。而大闸蟹两皇一后食晒唔同口味,都系源于鸿星同埋东海入到青衣城嘅东海荟,好多枱都系食大闸蟹,闻上去都一阵大闸蟹香味,流哂口水了,我同老公一人点一个一人餐好好享受下先: 👑皇者大闸蟹•1位餐 $458/位回赠$50 现金劵,仲有橙汁或汽水1杯🦆烟鸭胸并青瓜(各2件)烟鸭胸暖暖的,入口软滑,味道浓香🧄鲜拆蟹粉小笼包(1位)每日手造,两只小笼包就要用一只蟹,啖啖精华🥣花胶鸡丝羹花胶切好了一条条,唔会漏,鸡丝羹火喉十足🦀清蒸大闸蟹( 2皇1后共3只)包两只5两蟹公,一只3两母蟹,年年我哋都食开5两,觉得呢只比5两大只。最主要东海出品,蟹膏真系香滑好多,而且只只都爆哂膏,食得好满足😌🦐黑松露炒虾球师传功架十足,虾球超巨型,黑松露炒鲜香十足🐷鲜凤梨黑豚肉Gabriel 爸爸最爱嘅咕噜肉用黑豚肉做,味道更加细致🥬鲜茄菌皇浸时蔬清清地啱哂一家大细☕️窝心姜茶汤丸姜茶香而不辣,好暖胃。流沙汤丸亦
每年食一次大闸蟹🦀,食得果几只,紧系想食质素好嘅😉
👑皇者大闸蟹•1位餐 $458/位
回赠$50 现金劵,仲有橙汁或汽水1杯
🦆烟鸭胸并青瓜(各2件)
烟鸭胸暖暖的,入口软滑,味道浓香
🧄鲜拆蟹粉小笼包(1位)
每日手造,两只小笼包就要用一只蟹,啖啖精华
🥣花胶鸡丝羹
花胶切好了一条条,唔会漏,鸡丝羹火喉十足
🦀清蒸大闸蟹( 2皇1后共3只)
🦐黑松露炒虾球
师传功架十足,虾球超巨型,黑松露炒鲜香十足
🐷鲜凤梨黑豚肉
Gabriel 爸爸最爱嘅咕噜肉用黑豚肉做,味道更加细致
🥬鲜茄菌皇浸时蔬
清清地啱哂一家大细
☕️窝心姜茶汤丸
姜茶香而不辣,好暖胃。流沙汤丸亦添上幸福感
🥖蟹粉蒜蓉包
经理推介必试嘅招牌小菜,我哋额外追加,果然名不虚传,那碗蟹粉满满的,配上脆口又满满蒜蓉嘅蒜蓉包,非常好食