2012-05-12 118 浏览
与一班好朋友各有各忙,数下手指都有成年无见...于是我硬著头皮去搞一次gathering....好在都有少少人俾面...总共4人出席。第一次黎呢到食野,灯光暗暗的很有情调,装修摆设随意中带点心思,最意想不到的是那些看似用作装饰的locker原来真的可以for客人使用。一早book左位先,所以唔惊无位。坐左一阵朋友到齐晒就开始点野食。虽然menu页数唔多,不过有好多野食都好似好吸引,花多眼乱,几经辛苦终于拣左以下ge野:卖相好吸引,一层一层好分明,感觉上芝士和肉酱充足,咬落去芝士夹著阔面、再沾多一些肉酱,好开胃好好味。fish and chips成日食,不过好多都系只有其中一样整得好食。呢间店唔错,两样食物都整得ok,薯条够脆、份量亦可以,不过我嫌佢唔够外脆内软。鱼的炸粉很薄,入面好嫩滑,不过唔够香脆。pizza个饼底都算脆,配上ham同cheese味道唔错,不过我钟意食厚pizza多d,所以呢样唔太吸引我(我觉得硬左d)呢样好似薄饼的,外观平平无奇,壅知吃在口中却有意外惊喜。内里是芝士夹著鸡肉,配上这种饼皮恰到好处,丰富了整个口感。芝士半溶的,很香很好味。饮品大家都点了不同的,我点了一

千层阔面
饮品大家都点了不同的,我点了一客mocha,花不算美,饮在口中有朱古力味,原本头两啖都觉得好苦..唔系太钟意,不过饮多两啖发现d咖啡味真的不俗,不难入口。平时我只爱starbucks的mocha,而家慢慢可以接受一些甜味较少的mocha了。
4个人无无聊聊,玩呢只摆设都玩了半小时...==临走才发现原来隔离枱有一只黑色的...

这个环境舒服,侍应又不会来打扰客人,不知不觉间便坐了一整个晚上。下次一定再来。
2012-05-05
千层阔面