2020-12-22
早日朋友同我讲屯门开左一幻拉面店,即刻就约埋男朋友黎试下,因为据我所知每一间分店新开张都有果间店嘅专属限定拉面,而屯门店嘅就系北の极蕃茄虾汤拉面。北の极蕃茄虾汤拉面 $78我拣左幼面,有葱,有面酥。好快上台,大大碗拉面,一上台就知就我一个女仔肯定食唔晒一份。每碗拉面都有叉烧同半只溏心蛋,而呢个汤底超级好食,我一向都唔系几中意蕃茄汤,不过呢一个蕃茄汤好出色,唔会系劲酸果种,好自然嘅蕃茄香味,再加上虾汤嘅鲜,呢一个配搭好有惊喜,我食食下,男朋友都抢住黎食。辛辣味噌虾汤拉面 $88男朋友就拣辣虾汤,幼硬面,有葱,有面酥。同样都系大大碗,呢一个辣都好过引,男朋友中意食辣多D,所以呢一个岩晒佢胃口,不过食到一半就feel到好饱同埋有少少腻感,因为个虾汤实在太浓郁,所以都好快觉得好饱。再加多左个饺子 $35(5pc),好好味,系一贯日本拉面店嘅饺子,皮唔太厚,肉汁多,十分juicy。饮品就简单叫左两枝无糖茶 $25@1。Overall黎讲,食过一幻嘅朋友面知好食,不过新店限定嘅蕃茄虾汤真系好出色,有机会再去食。而家新店开张好似好多唔同优惠,details真系要睇返一幻拉面 社交平台。
北の极蕃茄虾汤拉面 $78
我拣左幼面,有葱,有面酥。好快上台,大大碗拉面,一上台就知就我一个女仔肯定食唔晒一份。每碗拉面都有叉烧同半只溏心蛋,而呢个汤底超级好食,我一向都唔系几中意蕃茄汤,不过呢一个蕃茄汤好出色,唔会系劲酸果种,好自然嘅蕃茄香味,再加上虾汤嘅鲜,呢一个配搭好有惊喜,我食食下,男朋友都抢住黎食。 辛辣味噌虾汤拉面 $88
男朋友就拣辣虾汤,幼硬面,有葱,有面酥。同样都系大大碗,呢一个辣都好过引,男朋友中意食辣多D,所以呢一个岩晒佢胃口,不过食到一半就feel到好饱同埋有少少腻感,因为个虾汤实在太浓郁,所以都好快觉得好饱。 再加多左个饺子 $35(5pc),好好味,系一贯日本拉面店嘅饺子,皮唔太厚,肉汁多,十分juicy。
饮品就简单叫左两枝无糖茶 $25@1。