2017-04-29 858 浏览
睇完戏,心情有点郁闷,决定和小宝仔去habitu度饮杯嘢食下甜品令个人开心吓。Habitu而家有个只要你行咗2000步,就可以用买一送一嘅promotion去买wellness 饮品,而我系一名是绿茶控,所以选了抹茶泡沫牛奶,而小宝仔好喜欢姜呢d驱寒嘅野,佢就选择咗姜黄泡沫牛奶。甜品我哋就拣咗个蜂蜜脆脆焦糖千层蛋糕。饮抹茶牛奶最怕奶味太浓,盖𠮶啲绿茶味,又或者啲绿茶粉唔够靓,又香,habitu 呢杯几好,佢个绿茶味几重茶香,,上面既奶泡好厚身好滑。不过小宝仔就麻麻地呢杯姜黄泡沫牛奶,cinnamon 味太重,盖过姜味,有d过甜,佢都系钟意Habitu 之前嘅Caffe Ginger Latte 多d.呢个crepe cake 唔错,不过细件左d,三四啖已经食完。