2024-10-14
今日入到黎元朗就一定系揾好嘢食啦、除咗要好食之外质素亦都要好高!今次呢间除咗系高质食物任食之外!仲可以生蚝伴美酒!非常之新鲜!生蚝亦都系呢间最出色之一既美食! 真系想讲呢间野真系包罗万有,刺身嘅种类选择非常,周年拖罗,池鱼、希灵鱼、吞拿鱼、带子、同埋松叶蟹脚都系任食唔嬲!仲有就系我最钟意食嘅海胆呢度竟然都系任食!刺身嚟讲佢嘅甜虾都系非常新鲜!海胆质素拍得住加拿大海胆!鲜甜!跟住讲吓佢嘅烧物,烧菠萝,加咗焦糖片食落去都香甜!令我最欣赏就系佢嘅夹甲罗烧,再配上鳕鱼干一齐食味道层次更加丰富!加上呢个芝士烧大虾、蒜蓉蒸扇贝仲有烧羊架,仲有就系烧鳗鱼都系好出色嘅烧烤小食!菠萝鹅肝味道OK,但系唔建议点太多因为会好滞,佢嘅沙律海鲜都好好食好多种类!寿司嘅质素都OK饭唔会好硬、炸虾多士都好出色!最后仲有烧嘅生蚝入面加咗蒜蓉呢个钟意食辣嘅一定好钟意食!生蚝total一台可以嗌12只,绝对食回本!最后当然唔少得就系佢嘅甜品啦!我嗌咗木糠布甸,仲有铜锣烧、呢度嘅甜品王牌主打系呢两样!下次有机会食一定要食佢嘅水玄信饼、真系唔多地方有!呢度嘅清酒梅酒同埋饮品都系任饮!种类嘅选择都OK多当然仲有啤酒都系饮任饮啦
有机会去到元朗又想食日本嘢可以食吓呢间质素唔差!
缘聚
金福阁地库5号西裕街