2024-06-16 49 浏览
今日带男朋友嚟URBAN 猫Cafe体验吓做一日猫奴,呢间系全港最大最多猫猫既URBAN Cafe ,荔枝角、旺角、观塘都有分店我就book咗兆万中心分店,入去之前要喺门口先穿鞋套再进场同埋用消毒洗手液,保持卫生,而且所有分店不收入场费现场目测超过30只猫猫,全部都好健康好得意,仲可以order吞拿鱼酱酱($58)店员会敲响匙羹,全场猫猫即刻走晒过黎,场面搞笑到我哋食lunch医肚,呢度既Lunch Menu都好多选择,仲可以加配小食,仲有唔同嘅甜品可以拣香烤孜然鸡扒黑松露烧汁配意粉($68)孜然香料能为鸡肉带来 浓郁的香气,搭配烤制能让鸡肉外脆内嫩。黑松露本身就有非常独 特的香气和风味,搭配烧汁可以释放出其精华,为整道料理增添香气 和层次感。蔬菜的清爽伴有浓郁酱汁日式忌廉蟹肉薯饼(跟餐加配$18)炸薯饼内脆外软,忌廉蟹肉爆馅,味道偏浓😋吉列猪扒麻酱冻乌冬($58)天气热最钟意食呢个冻乌冬,吉列猪扒炸得酥脆,配搭麻酱冇得输跟可以拣$38以下嘅饮品,我地就叫咗冻朱古力同埋百香果沙冰雪山心太软配雪糕($58)最后来个甜品开心吓Oreo雪糕配朱古力心太软PS:虽然猫猫系好可爱,但系唔同嘅猫又

香烤孜然鸡扒黑松露烧汁配意粉($68)

日式忌廉蟹肉薯饼(跟餐加配$18)

炸薯饼内脆外软,忌廉蟹肉爆馅,味道偏浓😋

吉列猪扒麻酱冻乌冬($58)

天气热最钟意食呢个冻乌冬,吉列猪扒炸得酥脆,配搭麻酱冇得输

跟可以拣$38以下嘅饮品,我地就叫咗冻朱古力同埋百香果沙冰

雪山心太软配雪糕($58)

最后来个甜品开心吓Oreo雪糕配朱古力心太软

PS:虽然猫猫系好可爱,但系唔同嘅猫又唔同嘅性格,有啲比较亲人有啲比较爱静,千祈唔好勉强捉佢哋呀💕