2024-07-28 2203 浏览
而家好多人都鍾意寵物,想養下貓貓狗狗🐱🐶不過唔係好多人屋企可以容納到/負擔到☺️所以市面都開左好多貓貓cafe,可以滿足到大家對小動物嘅喜愛,同喵星人渡過一個開心嘅時光🤩今日介紹呢間係我間唔中會encore嘅私心推介🙌Urban Cafe 總共有4間分店,分別係旺角x2、觀塘、、荔枝角,旺角兆萬呢間地理位置方便又易搵,所以我暫時只係黎過呢間☺️推介佢哋嘅原因係入面有好多唔同種類嘅貓咪🐱而且大部份都肥嘟嘟好可愛😍😍真係忍唔住係咁幫佢哋影寫真📷📸🎥另一個我鍾意嘅位係佢地嘅餐點🍴居然出奇地平,而且質素好高😳一啲都唔hea💯一個二人餐只係$268就有兩份餐湯、兩份沙律🥗兩個主菜、兩杯飲品,仲可以加$28有小食拼盤,入面有炸雞🍗雞翼、雞軟骨餃子🥟超抵食 😋另外仲可以加$25有多份甜品,仲係我鍾意食嘅心太軟,仲配埋雪糕添🤤🤤超滿足嘅套餐🤤🤤第三鍾意嘅原因係呢度環境夠大夠舒適之餘,店員都好親切有禮,令人好有家嘅感覺😍📍URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心14樓

📍URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)

2024-07-23
  • 安格斯牛肉手工漢堡配薯條
  • 溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉
  • 心太軟配雪糕
2024-07-07 2391 浏览
又要有好嘢食,又能夠治愈心靈,喺香港邊度揾呀?又真係比我發現到,馬上同大家分享一下。叫了二人晚餐,$268真的十分超值,包含了餐湯、沙律、兩份主菜及飲品。🔸餐湯南瓜湯非常濃郁,香甜可口,很想再來一碗。🔶沙律沙律菜清新,有黃色小蕃茄,配上芝麻醬,好fresh。🔶滋味二人小食拼盤加了$28,內有炸洋蔥圈、炸雞及薯條,香脆可口。🔸意粉及飯黑松露芝士野菌忌廉意大利飯,芝士量十足,非常Rich,好正。🔸主菜西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨,有兩大塊,小小燶邊,賣相很好。配上甜鹹燒烤醬,好食到舔舔脷。🔸飲品飲品非常多元化,我們點了百香果蜂蜜梳打及Babyccino 泡沫鮮奶。前者甜甜酸酸,非常清爽,適合夏天享用。全晚一路食,一路玩貓,玩足120分鐘,真的十分開心。而且餐廳專門幫助流浪動物,收益也會捐給慈善團體,真的非常有意義。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角

🔸餐湯
南瓜湯非常濃郁,香甜可口,很想再來一碗。

🔶沙律
沙律菜清新,有黃色小蕃茄,配上芝麻醬,好fresh。

🔶滋味二人小食拼盤
加了$28,內有炸洋蔥圈、炸雞及薯條,香脆可口。

🔸意粉及飯

🔸主菜

🔸飲品

2024-06-06 1902 浏览
一邊食,一邊逗貓,貓奴仲可以兼顧到食嘢嗎?上嚟餐廳本意就係要搵貓咪打卡、玩貓貓,所以同友人怱怱點了幾款食物,便急不及待地逗貓去。所有貓貓都已久經訓練,全不怕人外,更可以說視人為無物,要拍照嗎?隨便; 要摸摸嗎?隨便;要抱抱嗎?可以,但不要阻止本尊隨時要走開;要餵食嗎?好啊!快d俾我!哈哈……真係好可愛啊!貓咪們都非常乾淨,毛毛滑不溜手;以致餐廳環境亦絲毫沒半點異味,光猛潔淨,更見到服務員不停地清潔,維持著最潔淨的環境。食物在沒什麼要求下,都算有驚喜。大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條 🍔🍟份量超大,一個普通食量嘅女孩子有可能食唔晒。漢堡扒有肉汁,唔鞋。金沙雞翼🍗炸得外皮金香鬆脆,灑上鹹蛋黃粉,賣相不俗。日本伯爵茶芝士蛋糕配雪糕🧁裝飾嘅綿花糖超正,雖然細細粒,但十分煙韌、有咬口,剩食綿花糖都開心。而雪糕亦配上Cookies and Cream ,而唔係簡單用雲呢拿雪糕,不錯。食物味道雖然唔係超級美味,但賣相精緻,加上貓咪作伴,心情好足以讓一切加分。
一邊食,一邊逗貓,貓奴仲可以兼顧到食嘢嗎?

食物在沒什麼要求下,都算有驚喜。
大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條 🍔🍟

金沙雞翼🍗
炸得外皮金香鬆脆,灑上鹹蛋黃粉,賣相不俗。

日本伯爵茶芝士蛋糕配雪糕🧁

2024-11-14 0 浏览
星期一收工同朋友想去嚕貓~上次嚟過覺得食物都唔錯貓貓們任摸唔嬲不過抱就唔係隻隻願意今次叫左2人餐唔使諗$339 好抵南瓜湯&沙律都有主菜:溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉醬汁濃郁Creamy~扁意粉好掛汁🍕四重芝士薄餅(羅勒蕃茄醬、水牛芝士、車打芝士、菲達芝士、巴馬臣芝士)芝士迷唔好錯過呀!芝士味突出~拉晒絲,薄餅香脆飲品:百香果蜂蜜梳打少甜百香果味濃郁~氣泡清爽~解膩一流熱榛子朱古力~飲完感覺甜在心~有戀愛既感覺甜品:雪山心太軟(抹茶&朱古力)配曲奇雪糕,隔離仲有Cream 賣相簡而美,連貓貓望見都想食朱古力唔會太甜剛剛好,抹茶香濃食完就可以同貓貓們玩~好適合一家大細一齊嚟
星期一收工同朋友想去嚕貓~
上次嚟過覺得食物都唔錯
貓貓們任摸唔嬲不過抱就唔係隻隻願意

今次叫左2人餐唔使諗$339 好抵
南瓜湯&沙律都有

主菜:
溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉
醬汁濃郁Creamy~扁意粉好掛汁

芝士迷唔好錯過呀!芝士味突出~拉晒絲,薄餅香脆

飲品:
百香果蜂蜜梳打少甜
百香果味濃郁~氣泡清爽~解膩一流
熱榛子朱古力~飲完感覺甜在心~有戀愛既感覺

甜品
雪山心太軟(抹茶&朱古力)配曲奇雪糕,隔離仲有Cream
賣相簡而美,連貓貓望見都想食
朱古力唔會太甜剛剛好,抹茶香濃

食完就可以同貓貓們玩~好適合一家大細一齊嚟

2024-11-11
  • 溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉
2024-11-12 0 浏览
放假約埋好朋友去urban cafe食下野同貓貓玩下,店內大約有四五十隻可愛嘅貓貓,可以同佢地打卡影相。食物的質素不錯。黑松露燒汁芥末籽香煎豬扒這道豬扒的煎得生熟程度剛好,內裡保持多汁。黑松露燒汁的香氣濃郁,加入芥末籽味道更加有層次。煙三文魚凱撒沙律這道沙律清新可口,煙三文魚的煙燻味好吸引,蕃茄好鮮甜。明太子卡邦尼忌廉扁意粉這道意粉的醬汁濃郁,明太子的鹹香味與忌廉做醬汁味道一流,扁意粉每一條都掛上醬汁,食唔口。 南瓜忌廉湯這碗南瓜湯香噴噴,口感順滑,飲完好暖胃。

黑松露燒汁芥末籽香煎豬扒

煙三文魚凱撒沙律
這道沙律清新可口,煙三文魚的煙燻味好吸引,蕃茄好鮮甜。

明太子卡邦尼忌廉扁意粉

南瓜忌廉湯
這碗南瓜湯香噴噴,口感順滑,飲完好暖胃。
2024-11-09 36 浏览
今天女兒生日,因女兒喜歡貓貓所以選擇貴公司,整體貓貓非常可愛及主動,環境衛生,食物質素亦高,當享用完晚餐後,想了解一下可否叫甜品寫happy birthday,令女兒生日更有氣氛及更開心,當時有位女侍應說只用朱古力寫及只有蠟燭,我說這樣已經非常足夠並表示感謝提供這個服務,之後有見女侍應去幫忙落單及跟進,然後有位電攣頭髮的男侍應去阻止這個服務,告知我們未能提供服務,因為需要早一日預訂,但由於剛剛女侍應說可以,所以為免女兒失望,就再次詢問如果廚房做得到可否特別處理,但攣頭髮男侍應堅決拒絕,為女兒正日生日有些氣氛及餐廳食物質素亦很好,所以只有蠟燭都繼續落單,但等了15分鐘仍然未有甜品到,所以再次查詢,然後這位攣頭髮男侍應說,剛剛沒有在手機下單,所以沒有幫我們下單,然後我們再次在很難受的情況下都堅持要這個甜品,但他竟然要留難我們,說已經截單,令我們感覺他完全是不想再提供服務,不給我們下單,因為完全沒有收到last order的通知,令我們感受到很差的體驗,這完全因侍應沒有同理心,亦沒有服務的心態,我們已經不介意他完全沒有笑容及不款待的態度,只是要求基本落單及消費,但都因為心態上的問題而令消費者失望,其實貴公司這個環境及概念都很好,所以令我們再次光顧,亦都選擇在重要日子都會再次回來光顧,但因員工的問題而令到服務質素變差,在此浪費自己私人時間亦要反映今次問題,希望員工更有同理心!!
2024-11-09
庆祝纪念
生日
2024-11-06 0 浏览
每日乖乖準時返工,為左每個月出糧望到戶口果一刻,收工後去左貓cafe,望下可愛又無煩惱既貓貓治愈下我受傷的小心靈💝❥ 精選餐湯餐湯係南瓜湯,飲落香甜🎃❥ 精選沙律沙律菜新鮮,仲有菠蘿、小蕃茄,好fresh🍅❥ 三重芝士肉醬意大利麵芝士肉醬意大利麵份量好多,將芝士肉醬撈埋意粉一齊食,完美既組合🧀❥ 夏威夷薄餅夏威夷薄餅配料有羅勒蕃茄醬、水牛芝士、車打芝士、煙肉、菠蘿,Pizza底部酥脆,好有驚喜🍕❥ 抹茶雪山心太軟配雪糕第一次食抹茶餡心太軟,軟綿綿蛋糕加上抹茶流心,配上曲奇雪糕,冰火交融嘅感覺好正💕❥ Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰香濃朱古力配上Oreo脆脆,口感豐富🍫❥ 香草薄荷朱古力香草清香配上薄荷冰涼透心,融入朱古力飲落好fresh🌿

❥ 精選餐湯
餐湯係南瓜湯,飲落香甜🎃

❥ 精選沙律
沙律菜新鮮,仲有菠蘿、小蕃茄,好fresh🍅

❥ 三重芝士肉醬意大利麵

❥ 夏威夷薄餅

❥ 抹茶雪山心太軟配雪糕

❥ Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰
香濃朱古力配上Oreo脆脆,口感豐富🍫

❥ 香草薄荷朱古力
香草清香配上薄荷冰涼透心,融入朱古力飲落好fresh🌿

旺角人氣貓CAFE🖤URBAN CAFE🐾ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡萬聖節🎃去咗呢間貓Cafe🐈✨同貓貓一齊開Halloween party👻🧡適逢萬聖節有啲貓貓都已經精心打扮一番好可愛!旺角兆萬店嘅環境好闊落 貓貓可以餐廳隨意走動🐾呢到嘅貓貓普遍都唔怕人 好多都可以比人摸🫶🏻目測有成20-30隻貓貓🐈‍⬛唔同品種都有!而且餐廳逢一至四仲無限時 無入場費〰️17:30前每人最低消費一個餐點咋🍱▪️SET 日式咖喱吉列豬扒飯$85▪️紫米酸奶(跟餐)配是日餐湯日式咖喱味道都幾濃郁 係甜咖喱嚟嘅🍛配珍珠米 豬扒都炸得幾香脆🐽▪️SET脆辣雞腿扒伴冷蕎麥麵$100▪️伯爵茶鮮奶(跟餐)配是日餐湯脆炸雞腿扒有少少辣辣地 炸到金黃色🐔炸粉唔厚 雞腿扒都幾香脆~蕎麥麵冷麵汁唔夠 會淡左少少🤏不過是日餐湯 南瓜湯好Creamy好甜🎃▪️日本伯爵茶芝士蛋糕 配 雪糕$48估唔到呢到連甜品都有提供🫶🏻芝士蛋糕質地係偏soft個種🍰配埋cookie ice cream🍦平日去唔係太多人 有好多時間同貓貓互動🧡價錢都唔貴 下次會再想去同貓貓一齊玩🐾⸝⸝‪⸝♡ ꔛ
旺角人氣貓CAFE🖤URBAN CAFE🐾
萬聖節🎃去咗呢間貓Cafe🐈✨
同貓貓一齊開Halloween party👻🧡
適逢萬聖節有啲貓貓都已經精心打扮一番好可愛!

旺角兆萬店嘅環境好闊落 貓貓可以餐廳隨意走動🐾
呢到嘅貓貓普遍都唔怕人 好多都可以比人摸🫶🏻
目測有成20-30隻貓貓🐈‍⬛唔同品種都有!
而且餐廳逢一至四仲無限時 無入場費〰️

配珍珠米 豬扒都炸得幾香脆🐽

▪️SET脆辣雞腿扒伴冷蕎麥麵$100
▪️伯爵茶鮮奶(跟餐)配是日餐湯
炸雞腿扒有少少辣辣地 炸到金黃色🐔
炸粉唔厚 雞腿扒都幾香脆~
蕎麥麵冷麵汁唔夠 會淡左少少🤏
不過是日餐湯 南瓜湯好Creamy好甜🎃

▪️日本伯爵茶芝士蛋糕 配 雪糕$48
估唔到呢到連甜品都有提供🫶🏻
芝士蛋糕質地係偏soft個種🍰
配埋cookie ice cream🍦

平日去唔係太多人 有好多時間同貓貓互動🧡
價錢都唔貴 下次會再想去同貓貓一齊玩🐾

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 URBAN CAFE @
2024-11-03 66 浏览
市區吸貓必去 🐱治愈心靈 旺角靚靚貓cafe💕一入到去就見到好多好多好多貓🐾入座後已經有貓店員Stand by 好影相了📸治愈心靈之前都要醫飽肚啊🫶呢度嘅蘋果雞胸都好好食🍎超出咗我對cafe食物既預期✨食嘢期間身邊不停有貓店員巡邏🐾Full set 套餐嘢食都唔少絕對夠食飽飽👀而且地點係旺角諗唔到去邊就可以過黎如果你同我一樣都係鍾意貓🐱又想係一個安全又乾淨嘅地方同貓貓玩呢間Cafe係一個唔錯嘅選擇❤️‍🔥
市區吸貓必去 🐱

如果你同我一樣都係鍾意貓🐱
又想係一個安全又乾淨嘅地方同貓貓玩
呢間Cafe係一個唔錯嘅選擇❤️‍🔥
2024-10-30 145 浏览
Urban 一定係我同老公最鍾意去嘅貓咪Cafe,環境夠闊落,貓咪有唔同嘅地方玩/ 休息。無入場費收費抵,呢度又多貓咪🐱,好彩的話會有貓咪陪食,食物質素又ok,旺角嚟講可能真係最平嘅貓咪Cafe。係度玩貓真係好治愈,好多貓咪都可以任摸,會玩到唔想走,可以買玩具同貓咪玩,仲可以買貓咪零食餵佢哋,享受比貓圍嘅感覺☺️午餐$58 起,包湯& 飲品,可以補差額加配特飲/ 追加小食。🔶溫泉蛋芝士肉醬意大利麵蛋汁拌勻令意粉食落更香滑。🔶芥末籽香煎豬扒 配意粉(黑椒汁)豬扒肉質幾淋,煎得夠香,醬汁幾夾。🔶日式章魚小丸子🔶黃金花枝塊小食都唔錯,章魚丸 外脆內嫩幾足料。🔷自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕甜品賣相幾靚,窩夫好香脆,同埋雪糕、cream一齊食好正🔷朱古力咖啡🔷百香果梳打
Urban 一定係我同老公最鍾意去嘅貓咪Cafe,

🔶溫泉蛋芝士肉醬意大利麵
蛋汁拌勻令意粉食落更香滑。

🔶芥末籽香煎豬扒 配意粉(黑椒汁)
豬扒肉質幾淋,煎得夠香,醬汁幾夾。

🔶日式章魚小丸子
🔶黃金花枝塊
小食都唔錯,章魚丸 外脆內嫩幾足料。

🔷自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕
甜品賣相幾靚,窩夫好香脆,同埋雪糕、cream一齊食好正

🔷朱古力咖啡
🔷百香果梳打

2024-10-29
午餐
URBAN Cafe📍旺角西洋菜南街1N號兆萬中心14樓最近去完朋友屋企玩貓,完全上晒癮,連發夢都夢見一隻隻貓仔!朋友知道後,就book咗枱,放工後帶我去旺角URBAN Cafe,呢度又有得食,又有得同貓貓接觸,仲要無限時,真係爽歪歪!雖然朋友一向鍾意狗多過貓,但當晚玩到唔願走嘅居然係佢,真係令我十分驚訝! 💰$268Set for 2 👩🏻‍❤️‍👨🏻URBAN Cafe有個好抵食嘅二人餐,有前菜、主菜、飯麵、兩份餐湯同兩份沙律,前菜、主菜同飯麵各有好幾款種類供選擇,呢個價錢仲可以玩貓,真係無得彈!+ $28滋味二人小食拼盤 🍟我哋加咗少少錢,升級滋味二人小食拼盤,一次食盡唐揚炸雞、薯條同洋蔥圈。炸雞外脆內滑、薯條香脆可口、洋蔥圈酥脆無比,無論配沙律醬定茄汁都同樣滋味!黑松露芝士野菌忌廉意大利飯 🍄黑松露芝士野菌忌廉意大利飯有大量芝士,口感creamy,帶有黑松露香氣,即使係素食都唔會好寡。西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨 🐖 主菜揀咗豬肋骨,燒烤醬濃郁惹味,伴碟蔬菜色彩斑斕,擺盤精美。薯條同樣炸得金金黃黃,整體唔會輸比其他樓上cafe!跟餐包兩杯$38以下嘅飲品,朋友揀咗一杯凍檸茶,一杯Bab
URBAN Cafe

+ $28
滋味二人小食拼盤 🍟

黑松露芝士野菌忌廉意大利飯 🍄

西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨 🐖

跟餐包兩杯$38以下嘅飲品,朋友揀咗一杯凍檸茶,一杯Babycchino。望住咁可愛嘅貓貓,飲返杯熱奶,真係非常治癒!

私心同大家分享當日capture到嘅貓貓美照,大家不妨估下我最鍾意嘅係邊兩隻,朋友嘅favourite又係邊一隻?好開心今次揀到URBAN呢一間乾淨、有規模、有格調嘅貓cafe,同好友分享貓貓相後,佢都表示好有興趣去,所以我哋已經約好再去,愛貓人士不容錯過!
  • 黑松露芝士野菌忌廉意大利飯
2024-10-25 90 浏览
耐冇見貓貓佢哋啦☺️今日帶左個朋友上去,朋友第一次去貓cafe,佢一去愛上🤣呢間貓cafe係我覺得性價比最高亦都係最愛嘅🤭因為位置方便,地方闊落、食物價廉物美又多唔同品種可愛嘅貓貓🥰🥰二人套餐仲包餐湯飲品,今日係好creamy又濃郁嘅南瓜湯🤤明太子卡邦尼忌廉扁意粉扁意粉煮得恰到好處,滑順而有嚼勁,搭配濃郁的明太子忌廉醬,非常掛汁,令人感受到豐富的口感層次😋煙三文魚班尼迪酸種包煙三文魚的鮮香與酸種包的微酸味道相互融合,搭配黑松露的獨特香氣與忌廉的濃郁,令整道菜品更加奢華,而且充滿了誘人的香氣🤤伴碟仲有新鮮生菜🥬自家製伯爵茶窩夫配雪糕(2件)窩夫以伯爵茶為主調,窩夫外脆內軟,搭配雪糕,口感獨特👍必點推介😋URBAN CAFE™精選特調咖啡(熱)呢款咖啡以特調的方式製作,口感獨特。咖啡的濃郁與香氣四溢,特調的配方令咖啡的味道更加圓潤,十分適合在悠閒的時光中享用🤭蜂蜜生薑茶(熱)飲品以生薑和蜂蜜為主,具有暖身的效果🥰📍URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心14樓#urbancafe #貓貓Cafe #人氣餐廳 #與貓同樂 #人氣推介 #性價比高 #旺角必去 #遊
又多唔同品種可愛嘅貓貓🥰🥰

二人套餐仲包餐湯飲品,今日係好creamy又濃郁嘅南瓜湯🤤

明太子卡邦尼忌廉扁意粉

煙三文魚班尼迪酸種包

自家製伯爵茶窩夫配雪糕(2件)

URBAN CAFE™精選特調咖啡(熱)

蜂蜜生薑茶(熱)
飲品以生薑和蜂蜜為主,具有暖身的效果🥰

📍URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心14樓

#urbancafe #貓貓Cafe #人氣餐廳 #與貓同樂 #人氣推介 #性價比高 #旺角必去 #遊客必到 #喵星人 #cat #香港探店 #經濟實惠
2024-10-17
下午茶
  • 明太子卡邦尼忌廉扁意粉
  • 自家製伯爵茶窩夫配雪糕
  • 精選特條咖啡
貓貓cafe 最緊要不是多貓,重點是cafe 有否善待貓,從當日光顧所見,貓貓有一個私人空間供休息用,而每個人入場嘅時候都必須要在外邊着即棄鞋套 (雖然不算太環保,但從貓貓角度出發也是好事) ,餐廳也有不少只為貓貓提供的角落 ,也感覺得出安全的。(最近的裝修事件發現原來會害死貓貓😢)🔹食物飲品🔹Urban 食物非常大份,今次點了2人用的$268晚餐,有鮮甜的南瓜濃湯,以及沙律當前菜。主菜點了滋味二人小食拼盤(+$28),有即叫即炸的唐揚炸雞、薯條、洋蔥圈。原來比較印象深刻是份量超大的黑松露芝士野菌忌廉意大利飯 ,以及用秘製醬汁整的黑毛豬肋骨。北京填鴨薄餅創意100分,而炸魚薯條可以食到算係非常之抵貓貓面對於炸魚都冇走過來食嘢,睇嚟訓練有素,最多就好似封面相咁樣坐咗喺度😆。🔹後感🔹貓Cafe未必是一個對貓貓最理想的選擇,但相對現今社會仍有大量被遺棄,病了便拋棄在街上的貓貓們(那些主人👎🏻),以及不少浪浪每日過着擔驚受怕的日子,只要大家能真正發揮監管精神,其實貓貓Cafe也不需要太歧視。(如果能標榜着領養流浪貓作主題可能會更出色)

🔹食物飲品🔹

2024-08-22
黑松露芝士野菌忌廉意大利飯
雪山心太軟抹茶配雪糕
Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰
  • Oreo朱古力,脆脆沙冰
2024-10-21 170 浏览
貓~全部都係貓~🍽水牛城雞翼🍽💰$58💰微辣嘅醬包裹曬成隻雞翼~正~🍽泰式紅咖喱忌廉青口🍽💰$88💰擺盤好靚~青口夠新鮮~同咖喱汁好夾~🍽大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條🍽💰$108💰估唔到大啡菇同漢堡咁夾~仲有粗薯條~🤩🍽菲力牛柳配黑松露燒汁🍽💰148💰最驚喜就係呢件牛柳~又厚又嫩滑~估唔到係貓Cafe都食到件咁高質嘅牛~值得一讚~🍽抹茶拿鐵🍽💰54💰濃濃的抹茶味~仲有靚拉花~🥰🍽Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰🍽💰62💰滿滿嘅Oreo同埋朱古力味真係停唔到口~🥰🍽自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕🍽💰98💰窩夫有4件咁多~而且仲係心形~擺盤好靚~好味又適合打卡~🥰🥰餐廳裏面好窩心有產品可以買嚟打卡~加同貓貓玩~仲有罐罐買~🤩餐廳對貓貓都保護得好好~入去之前有鞋套着~同埋消毒手嘅地方~良心貓奴👍😂😂~貓奴一定要嚟試吓~而且唔限時~👍CP值:🈴味道:🉐

貓~全部都係貓~

水牛城雞翼

🍽水牛城雞翼🍽
💰$58💰
微辣嘅醬包裹曬成隻雞翼~正~

泰式紅咖喱忌廉青口

🍽泰式紅咖喱忌廉青口🍽
💰$88💰
擺盤好靚~青口夠新鮮~同咖喱汁好夾~

大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條

大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條
菲力牛柳配黑松露燒汁
抹茶拿鐵
自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕
旺角超治癒貓貓Cafe放空玩樂無限時收費•貓咪陪食高質西餐😻 喜歡貓貓的大家一定對Urban Cafe不陌生,這次到旺角兆萬店,肥嘟嘟的貓貓超級親人,客人更可以購買貓罐頭餵食,和貓咪互動,享受一下被貓貓圍的感覺。餐廳地方闊落,環境舒適衛生,食物的上菜速度頗快,賣相有別於平常的貓貓Cafe,食物熱辣辣之於,味道亦相當有驚喜。🐔 水牛城雞翼 $58飽滿的雞翼裹滿酸酸辣辣的醬汁,雞翼外層仍然香脆可口,肉質滑嫩多汁,十分開囿美味。🥘 泰式紅咖喱忌廉青口 $88青口擺放成花花形狀,伴以濃濃的紅咖喱忌廉醬,濃稠的醬汁加入車厘茄,令整個醬汁更惹味鮮甜。🍔 大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條 $108足料手工漢堡以加入安格斯牛肉、大啡菇、車打芝士、蕃茄配秘製牛肝菌燒汁。麵包香口鬆軟,漢堡肉汁豐富,juicy的大啡菇豐富漢堡層次,配搭清爽沙律及香脆薯條,令人滿足。🥩 菲力牛柳配黑松露燒汁 $148菲力牛柳肉味濃郁,內裡仍保持粉嫩,肉質軟嫩多汁,配上黑松露燒汁及原粒黑椒粒粒,香味更有層次,加上炸得金黃香脆的薯條和配菜,令人印象難忘。🧇 自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕 $98四片心型窩夫,有淡淡伯爵茶香氣,配上曲奇
旺角超治癒貓貓Cafe放空玩樂
無限時收費•貓咪陪食高質西餐

🐔 水牛城雞翼 $58

🥘 泰式紅咖喱忌廉青口 $88

🍔 大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯條 $108

🥩 菲力牛柳配黑松露燒汁 $148

🧇 自家製鮮果伯爵茶窩夫配雪糕 $98
四片心型窩夫,有淡淡伯爵茶香氣,配上曲奇雪糕、棉花糖、藍莓、士多啤梨和忌廉,

🍵 抹茶拿鐵(熱) $54
抹茶味道濃厚,澀味恰到好處。

Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰(凍)$62
朱古力愛好者必試這杯Oreo脆脆特濃朱古力,濃厚的凍朱古力,忌廉及可可味厚重香濃。