2008-09-06 52 浏览
女朋友想话食西餐,噤就来左前几日先同朋友来过一次既san francisco steak house啦门口既黑衫接待小姐好野,好明显认得我,但系又扮唔认得(因为我同唔同人上来,虽然我无所谓),真系醒目,抵赞唯一唔好既系呢度既2人枱,系一个人望景,另一个系背景既(当然系因为我坐左背景,所以觉得唔好啦)唯有同自己 讲望住女朋友味仲好过望维多利亚港 (当然唔系催眠,系真架喇 = =lll)讲番正题,女朋友话想饮cocktail,噤我就叫个server来介绍下啦,佢介绍左我女朋友饮mojoto,话簿荷叶今日返,新鲜(其实佢唔知太新鲜反而个簿荷味唔够浓,放左一两先好味,不过算啦,新鲜都好既)噤女朋友就叫左杯mojito,我要左杯dry martini个dry martini做得几好,个杯有vermouth味,应该用vermouth洗过杯mojito酸左d,可能都系我错,佢话簿荷叶新鲜,无话青柠靓,女朋友话ok,噤ok啰,又唔系我饮main course就简单d,叫左一个angus sirloin同一个goose liver and mushroom risotto个sirloin...讲真如果
系真架喇 = =lll)
讲番正题,
个sirloin...讲真如果系steak house来计,就真系差小小,chargrill个格仔纹做得ok,但系我叫rare,出来都差不多medium,真系一般啦,要改善
个risotto真系正,最开心系真系有goose liver架哈哈哈
噤goose liver同mushroom都白白地色,跟住加埋个 white wine cream sauce,再加灯光昏暗,佢地就好似一样色噤,我想食鹅肝就食到旧菌,女朋友想食旧菌就食左旧肝,好好玩
最紧要系真系好食
结论,整体来说都几好,抵我再来一次,不过今次觉得d员工比较参次,可能系新同事比较多啦
真系有d好好service,有d就十下十下噤啰,大家去到要小心d,找个个样醒d既介绍野食呀
----------------------完--------------------------
另外,刚刚看到上一位朋友说他叫的angus不像angus
看到你张照片,发现我吃的angus个样唔系噤架wor,
你果个会唔会唔系angus呀(美国既安格斯)
会不会是你记错,或者take错order呀
我比你好采,我去两次都无咩大问题呢