2019-07-10 189 浏览
久唔久会同家人去食餐好西!今次食完呢间元朗既铁板烧觉得赚到,非常好食而且抵食!我地食既系价值$1280既厨师发办,预先订左位,去到就有店员安排我地入座。餐具摆设整齐,餐厅环境有格调,应光亮的位光亮,好似厨师工作枱既位就十分光猛,方便欣赏兼影相!前菜:沙律 黑松露三文鱼籽蒸蛋沙律上特别个一片系莲花茎,听都未听过,食落好清爽~ 蒸蛋好滑,火候时间刚刚好。海鲜:北寄贝铁板烧带子 配柚子胡椒粒贝 配乌鱼子 日本白栗米金鲷 配南瓜海胆忌廉汁南非鲍鱼 配内脏汁 绿茶面第一轮的海鲜已经食到停唔到口,印象几特别系粒贝,上面的乌鱼子炒完带咸香,可能因为两样我都第一次食,而且白栗米非常清甜,配搭得好清爽。仲有连皮炸过既金鲷,鱼皮炸完酥脆,一咬即碎,唔会太刮口,里面鱼肉嫩滑,肉质煮到刚好,仲有南瓜海胆忌廉汁非常浓郁,用汁盛住鱼肉食一绝。龙虾、蚝龙虾系你面前即拆即煮,新鲜到不到,成条食晒嘅感觉正!蚝肥美又唔腥,充满海水嘅咸鲜味。鹅肝多士 和牛多士最后嘅两道真系估唔到,一来已经好饱,点之原来仲有野食,二来依然用料上乘,鹅肝一啖咬落去就爆晒油嘅甘香,和牛都好香好香油脂,极重牛味。吸左油既多士唔食既话,另外仲有焦糖

前菜:

金鲷 配南瓜海胆忌廉汁

南非鲍鱼 配内脏汁 绿茶面

龙虾、蚝

鹅肝多士 和牛多士

吸左油既多士唔食既话,另外仲有焦糖多士,又甜又香脆,又系食唔停口。

无论食物、环境、服务定价钱都令人好满意,虽一就系系元朗,大家要揾少少时间揾过来食。