身为一位栗子控,到咗每个冬季就会跟随栗子脚步寻找美食。今日来到中环MONO Lab因为喺IG见到佢哋出咗新品店舖有戸外,我选择座空内。Cafe 冇乜打咭点,都系熟客上黎买杯咖啡居多。Mont Blanc Hojicha Bagel $68栗子蓉布满bagel 面,份量吾少,栗子控表示满意,Bagel 放一阵子质感变得堙靭,试过用刀切,完全切唔开,索性用手撕开食,bagel 内里藏有栗子粒,栗子口感略硬,吃得出是焙茶味Bagel 。但要消灭这个 bagel 真系少啲牙力都唔掂。Matcha latte $50自从学习成为一位咖啡师开始,每次到Cafe 更会细心留意每一杯饮品内的细节 , 包括用杯、茶粉、咖啡豆、拉花等也要一一用心领会,其实背后就是barista 的心意 。抹茶香浓味道突出,略带回甘,口感细致。========================​​📍MONO Lab📍中环💰$110

身为一位栗子控,到咗每个冬季就会跟随栗子脚步寻找美食。
今日来到中环MONO Lab
因为喺IG见到佢哋出咗新品

店舖有戸外,我选择座空内。
Cafe 冇乜打咭点,都系熟客上黎买杯咖啡居多。

Mont Blanc Hojicha Bagel $68

但要消灭这个 bagel 真系少啲牙力都唔掂。

Matcha latte $50

抹茶香浓味道突出,略带回甘,口感细致。

========================​

📍MONO Lab