2020-11-09
大家食其实已经开咗22年😆不过我身边嘅朋友都好似未听过😹想讲唔经唔觉都食咗七、八年,由读紧书食到而架~价钱又唔算贵,味道又几好~不过要认住 大家食招牌 系有老板个唛头架!无嘅话就唔系真正嘅大家食😹呢度先有首创嘅手搅面🍜旺角分店喺中午时段唔算太多人,都有八成位坐左~而限聚令关系,👆🏻铺头都有放嘢隔台,间隔亦分得几好(好过放啲板喺张台😹)👆🏻墙上面有啲几可爱嘅图画😹将成碗手搅面嘅制作过程都画左出黎😆其实手搅面系即叫即整!姐系你order左之后,佢地就会放面团喺部机,再用手搅啲面条出黎,所以啲面会比较弹牙、有咬口!👆🏻手搅面可以配唔同𩠌👇🏻,任君选择,有啲餐直情帮你配好!配好𠮶啲会抵少少,就睇你钟唔钟意食😹有款叫做 十八会😹18款𩠌!只系51蚊😹仲多过谭仔过桥米线(17款𩠌)~ 而另一款招牌面就系 村村住家锅面🍜其实佢同自选面一样,睇你拣餐定自选姐😹不过,佢特别在会用砂锅!而我就拣左个餐🥰茄蛋牛肉、金菇、卤水鸡翼配手搅面,三个𩠌都系我至爱~茄蛋牛肉配麻辣汤系几夹👍🏻呢两样几乎系必点~麻辣唔会过辣,啱啱好,茄蛋牛就好有家嘅味道😹牛肉唔会un🐮而金菇索晒啲麻辣汤非常好味,鸡翼都唔错~面同以往一
而我就拣左个餐🥰茄蛋牛肉、金菇、卤水鸡翼配手搅面,三个𩠌都系我至爱~茄蛋牛肉配麻辣汤系几夹👍🏻呢两样几乎系必点~麻辣唔会过辣,啱啱好,茄蛋牛就好有家嘅味道😹牛肉唔会un🐮而金菇索晒啲麻辣汤非常好味,鸡翼都唔错~面同以往一样,够咬口唔淋~好味平食之选~