2023-10-18 463 浏览
今日入元朗,途经元朗广场,商场内很多食肆的午饭都唔平,平均计$60过外,唯独呢间,最平$30有交易,我叫咗个咖喱炸鱼饭,配薯角及汽水,共$51。间舖细细,装修简单,只有十多个坐位,午市后段时间,只有三数人入座,相比其他食肆仍要轮候,两者差距甚远。没关系,反正都是试味,而且有点赶时间,匆匆点餐付款后,等候食物和饮品端上。快餐嘅格局,但系采用即叫即做方式,所以要等约10分钟才见食物及饮品上枱。薯角配上茄汁,但不多,于是部份薯角我是蘸咖喱汁食嘅,味道方面,我会挂住KFC嘅薯格,以及老麦原先嘅薯皇多好多。炸鱼有切件,而且见到有黑色嘅鱼皮,有鱼味,唔太差,但既然叫得做吉列鱼,系唔系应该有面包糠起面呢?而呢碟饭望落好似唔错,但饭太腍,唔好食,更唔好食嘅系咖喱,实在太稀啦!而且一啲辣味都无,即使日本咖喱都有少少辣味,但佢完全无,试过一次就算啦!