2018-03-02
2个月前上网book了,差不多一千一位。一去到,本身我地book左6点,有一个类似经理既物体走过嚟,话未ready好,要我地等到7点。FINE! 还掂佢个景都几靓,咁影下影下时间都过得好快。到左6点9左右,有人叫我地入去坐。我本身book𠮶阵已经拣好晒要食既野,个职员竟然话无。之后佢叫我即时拣,因为我地都中意食海鲜,叫左几set都系海鲜。个职员话海鲜唔够,睇下可唔可以换牛肉,咁我就话是但啦。唔通你无,我叫你即场跳落海捉几只龙虾俾我咩?依个极不专业嘅管理,只系前戏。 真正既戏玉先至系岩岩开始。。。。首先,有个龙虾汤,金宝罐头d fd,叫做入得下口。之后,头盘我地都叫左个海胆鲍鱼。 我一食个海胆,腥到好似系街市卖剩𠮶d鱼。 之后再食佢个鲍鱼,有一刻,我怀疑紧人生,我系咪去咗大排档食煲仔饭,点解? 因为佢个鲍鱼系腊肠味,你冇睇错,系腊肠味阿! 我嚟浅水湾,你比旧不伦不类既腊肠味鲍鱼我食? 到主菜,都系打大佬既时候。 𠮶碟咁既龙虾意粉,意粉无味无再话下,可能经腊肠味鲍鱼之后,我味觉已经开始受损。到龙虾,我将一旧放落个口到,我感受到龙虾𠮶种倔强。 我将近咬咗3分钟,旧肉都系未烂,我只好将一旧
FINE! 还掂佢个景都几靓,咁影下影下时间都过得好快。
首先,有个龙虾汤,金宝罐头d fd,叫做入得下口。
到龙虾,我将一旧放落个口到,我感受到龙虾𠮶种倔强。 我将近咬咗3分钟,旧肉都系未烂,我只好将一旧变咗做橡胶物体既野吐左出嚟。 同时为佢默哀左几秒,希望佢下一世生命可以做啲更有意义嘅嘢。
个牛肉系茶餐厅级数,算系呢餐之中最好食。
最后,到食甜品。我本以为甜品衰极有个谱,点知佢将我带去另一个境界,亦都刺激返我既味雷,令我有返味觉。
个饼根本100%高浓缩糖精制造,食落去唔够1秒已经吐返出嚟,我听日都可能要book下牙医check下有无蛀牙。
总括嚟讲,食呢间野抌心情度,仲惨过你中六合彩之后唔见咗张飞。有生之年一次就够。