2014-07-07 1980 浏览
朋友是抹茶控,她在IG上见到朋友post相,便立即引诱我过黎试食。钻石山对我地黎讲有啲陌生,不过铺头位置胜在方便易揾 ,一出地铁就系荷里活广场。上到3楼转左个圈就见到铺头。虽然我地系星期六下午茶时段大约3点倒到达,但大约等左20分钟倒就有位。佢门口有个大大既餐牌,我同朋友研究左一阵食咩就入得去。环境就不过不失啦,冇咩特别,但都干净。灯光就较暗黄,但吾知佢系刻意定点,啲灯会时不时变暗。如果佢系突登设计成咁,只能说咪鬼多此一举啦。饮品就叫左一杯白朱古力牛奶抹茶L $44Um.我就饮吾出有白朱古力味,纯粹叫做牛奶抹茶算。甜品就叫左抹茶雪榚芭菲同黑密葛粉条。前者我就觉得普普通通啦,啲顶顶放左啲抹茶雪糕,但味道吾够浓。后者抹茶味太苦啦,吾系咁岩我胃口 。饭方面我地就叫左滑蛋猪排丼,反而呢个几好食,首先佢够热,猪排又吾会太林太硬。佢菜都吾少,因为佢有加啲酱汁,令到有啲酸酸甜甜既感觉。 不得不提佢果到既服务态度,首先铺头咁多人,但楼面得4个人,个个waiter都忙到死,我连系门口罗位都要等佢汁完张枱先有人比飞我。服务员一啲笑容都冇,木口木面,好似见多我一眼都吾想咁。我举手想叫人罗只碗姐,举左劲

钻石山对我地黎讲有啲陌生,不过铺头位置胜在方便易揾
,一出地铁就系荷里活广场。上到3楼转左个圈就见到铺头。

饮品就叫左一杯白朱古力牛奶抹茶L $44
Um.我就饮吾出有白朱古力味,纯粹叫做牛奶抹茶算。

不得不提佢果到既服务态度,首先铺头咁多人,但楼面得4个人,个个waiter都忙到死,我连系门口罗位都要等佢汁完张枱先有人比飞我。服务员一啲笑容都冇,木口木面,好似见多我一眼都吾想咁。我举手想叫人罗只碗姐,举左劲耐都冇人理我。

试问见到咁既服务态度,边个会再帮衬?

总括就饭吸引过店舖特色抹茶,服务吾好。呢啲食过一次就够了。
芭菲
白朱古力牛奶抹茶