呢度竟然新野有诸葛烤全鱼食!不过唔中意食鱼,所以葛烤全鱼餐无叫到,反而叫左上海豪华版的二人餐,加石窝咸肉菜饭 (有饭焦食下,不过好痴牙呢) 同三鲜抄年糕 (一般啦,年糕 size 都几大块) ($68)。我觉得呢间野做得京、川、沪菜都真系几犀利,个师傅好似乜都识整咁!小食 - 榨菜毛豆 - 都几好食架,吊胃口先上海2人餐有:小食:醉转湾 - 一只鸡翼斩件镇江肴肉鲁豆腐花生醺鱼葱油海哲 - 加左葱后好好味青瓜 - 超爽主菜有:糖醋桂花鱼 - 好大条同多骨小龙饱 X 2 - 皮薄多汁一小碟龙井河虾仁 - 一样咁清,几好味云吞鸡汤翅 X 2 碗 - 果然得一口翅,不过都好鲜味担担面 X 2 碗 - 无食到高力豆沙 x 2 个 - 炸得几浅色,不过无影响味道但系果然系 2 人餐,我地4个人分真系好少,极度唔够喉!要靠抄年糕加饭先饱,早知叫 2 人餐 X 2 但系呢个餐最正既地方系一次过试晒上海菜必有既野,好满足啊!
呢度竟然新野有诸葛烤全鱼食!

小食 - 榨菜毛豆 - 都几好食架,吊胃口先

上海2人餐有:

青瓜 - 超爽

主菜有:
糖醋桂花鱼 - 好大条同多骨
小龙饱 X 2 - 皮薄多汁
一小碟龙井河虾仁 - 一样咁清,几好味
云吞鸡汤翅 X 2 碗 - 果然得一口翅,不过都好鲜味
担担面 X 2 碗 - 无食到