2023-08-07
📍西环 斗滚今日同一班朋友黎左呢间位于香港大学站约5分钟路程既斗滚。一入到黎已经闻到一阵好浓郁既麻辣鸡煲味。成间店几乎都坐满左香港大学既学生,睇黎呢一间都系佢地既饭堂。👅٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 麻辣鸡煲第一样上菜既系鸡煲,我地加左两次,分别系唔辣同小辣。鸡肉既质感都好滑溜,而家份量都好够,所以我地加左一次都已经够哂。• 海鲜拼盘就系图中既𠮶一碟了,个人认为整体上quality都好高,都好新鲜,唯独佢既调味唔系好够,个人最钟意佢既鲍鱼🤍• 打边炉汤底系老火靓汤,所以每人饮左一碗靓汤之后先开始打,汤煲得非常浓郁,非常推荐。食材系可以自己出去拎,都系普通既丸、饺子等,个人最推荐系佢个黑色墨鱼滑,调味非常好。而牛肉方面,店员会叫你follow佢地IG,之后就有牛颈脊可以任加。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱环境:🐱🐱服务:🐱🐱🐱CP值:🐱🐱🐱
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• 麻辣鸡煲