2021-04-02
放长假期本身谂住用一餐美食去庆祝一下,所以我地最后就拣左依间系荃湾新开既鮨店试试。难得荃湾有高级(貌似)既寿司店,当然想去试试! 我地当日都特别早啲出发,因为惊人多排队耐。好好彩我地去到个阵人唔算多,即刻有得入而且有得坐吧枱睇住师父整。可惜恶梦先系岩岩开始。我地最后叫左十件散点寿司,一个寿司盛合,同埋两件海胆手卷。佢一黎既时候系一整盘全部寿司放埋一齐上个刻已经感到有点奇怪,而且亦都小左海胆。但我地谂会唔会因为海胆味浓留返最后先上,所以就无理会到继续进餐。但当我地已经食晒寿司之后一段时间都未有海胆寿司/手卷上既时候,我地亦好好礼貌问一问侍应系咪漏左单。但系依个时候,店员竟然怀疑我地呃佢,偷偷地食左旧海胆寿司先问佢地,佢地亦都坚持所有寿司系一齐上。当下个刻立即怒火中烧,好好彩我地食前影左相,立即比返张相佢睇,亦都问佢觉得相中仲有位置可以放多一件海胆寿司吗?而且海胆手卷亦都未有。最后佢地态度奇差咁死死地气比返我地,可惜既系海胆质素极差,完全无鲜甜味。最后快快手食左两啖就唔要埋单走人,但收银个位店员(应是店长)态度极恶劣,好似仲系觉得我地呃佢咁!发誓永远都不会帮衬!大家认为这盘寿司还有位置放多
大家认为这盘寿司还有位置放多件海胆吗?🥲🥲