2015-09-25
餐厅嘅服务态度简直系fail,本身帮趁过十几次,都觉得小店便宜抵食,但一次令我难受嘅服务态度足以令我永远唔会再帮趁,请餐厅好好反思一下待人态度。刚刚夜晚十点半,我和男朋友二人谂住帮趁,明明喺门口都睇到会营业到十一点,咁入去啦,门口侍应姐姐都冇话要收铺唔比我地入,坐低仲比餐牌我地tim,结果唔够三十秒,后面传来一位男侍厅的大叫,“有两个人呀,十二号枱呀,睇唔睇到,有两个入左嚟,今晚有排冇得走”,呢段说话大声地重复左五六次,佢系要我地听到,我顶唔顺好嬲即走,然后我地出门口果下,佢大声地拍手掌,请问系咩服务态度,我做错咩要受你气?如果系唔想开到咁夜,请早啲收铺,唔好要客人撞左入去,然后要受你气,我感觉真系好差好差,如果店长当时都在场,我真系无话可说。既然唔想做生意,执左佢啦please,仲开分店?
既然唔想做生意,执左佢啦please,仲开分店?