2022-05-10 24 浏览
今日lunch专程嚟拜会呢间和风餐厅,一心念住试试个甜粟鸡肉豆乳浓汤,点知非常唔好彩咁冇货,连法式龙虾浓汤都冇,唯有试下皇牌一汁一菜和牛罗宋汤,加一品料理小菜番茄菠菜芝士鸡肉卷,连一碗日本米饭嘅lunch set。等左一阵一盘摆盘简约嘅和风set就送到。和牛罗宋汤嘅番茄味非常出,厚身,一碗都有两大粒和牛非常足料,酸酸甜甜配日本米饭非常开胃。番茄菠菜芝士鸡肉卷口感好别,先食到醒胃番茄酱加鸡肉嫩滑,再嘅creamy嘅芝士,菠菜虽然哂多但加添色彩之余又感觉健康,唔错唔错。难得地坐得都舒服而且唔嘈吵,lunch嚟take a break enjoy下小清新都系一个唔错嘅选择。Menu-

番茄菠菜芝士鸡肉卷

Menu-