2014-11-24
观塘工业区依家都唔工业区,假日都成为行街嘅好地方。喺依个繁杂嘅地方,竟然有间特色优闲小店,专卖特色咖啡。环境装修别具心思,感觉完全唔似系喺工业区中,简直比美尖咀中环。听返负责人讲,原来佢哋嘅咖啡喺唔落糖!点解呢?因为健康?原来因为佢哋坚持品尝咖啡豆嘅原味。唔同其他舖头嘅地方喺佢哋用豆嘅比例调配得啱啱好,完全做出拥有自己特色嘅咖啡。而且价钱非常大众化!因为我唔饮得奶,我自己就叫咗杯 Espresso,女朋友就叫咗杯 Latte!哗,依杯 Espresso 真喺好特别,完全品尝好特别嘅味道!苦之中带点甘香,而且好有层次感,又比较甜身!喺连锁店根本饮唔到依种味道!我女朋友杯 Latte 超可爱,有只超可爱嘅咪星人,真喺唔舍得饮,可见师傅好有心思同超熟练嘅技巧!我自己都试咗啖,真喺好香滑,味道又浓郁!总括嚟讲,依间小店真系好有心思,,完全适合繁忙嘅香港人!
环境装修别具心思,感觉完全唔似系喺工业区中,简直比美尖咀中环。 听返负责人讲,原来佢哋嘅咖啡喺唔落糖!点解呢?因为健康?原来因为佢哋坚持品尝咖啡豆嘅原味。唔同其他舖头嘅地方喺佢哋用豆嘅比例调配得啱啱好,完全做出拥有自己特色嘅咖啡。而且价钱非常大众化! 因为我唔饮得奶,我自己就叫咗杯 Espresso,女朋友就叫咗杯 Latte! 哗,依杯 Espresso 真喺好特别,完全品尝好特别嘅味道!苦之中带点甘香,而且好有层次感,又比较甜身!喺连锁店根本饮唔到依种味道! 我女朋友杯 Latte 超可爱,有只超可爱嘅咪星人,真喺唔舍得饮,可见师傅好有心思同超熟练嘅技巧!我自己都试咗啖,真喺好香滑,味道又浓郁!
总括嚟讲,依间小店真系好有心思,,完全适合繁忙嘅香港人!