2025-01-07
一黎见到个SET龙虾响宴好似几低食咁。 一开始就送蟹籽蟹肉沙律作为前茶,都几生鲜同爽脆,入面加入左酸醋以都几开胃。 赤虾,油金鱼,三文鱼,呢到鱼生可以用相当生鲜黎形容。食够晒冰冻外,三款鱼生都好爽口,最惊喜系油金鱼入口又爽又滑,赤虾好爽口肉质精透有光泽,一睇就觉得系新鲜货黎。 烧活龙虾,帆立贝,活生生咁比我地睇左先,保证生鲜。之后就见到比职员去理到同场烧比我食,波士顿龙虾烧到肉质爽口结实,咬落去又有肉汁。肉汁鲜甜生鲜鲜味。 帆立贝用左2种口味,系清酒同黑松露口味。清酒够晒清香较为食到帆立贝鲜甜同鲜味。帆立贝烧到刚刚好会过时入口软糯弹口,贝柱几厚肉鲜甜够新鲜。 纽西兰牛柳,好香口炒香过后唔会太油腻, 最后左个龙虾头味噌汤乌冬,龙虾头同乌冬一齐煮香,个乌冬煮到入晒味同够爽口。最后甜品系豆沙大福为今晚最后总结。
纽西兰牛柳,好香口炒香过后唔会太油腻,
爽口。最后甜品系豆沙大福为今晚最后总结。