2019-08-24
黎到我既生日月,梗系要食一餐好既奖励自己,所以就拣左呢间我恨左好耐,成日经过见到装修好靓既日本菜餐厅,果然真系无令我失望。首先真系要赞下个装修,个环境真系好靓,好高级而且好舒适,甚有银座既高级日式餐厅既感觉,而且餐厅抽风系统好好,即使系日式火锅但完全无油烟味,厨师同侍应服务态度好好,会细心讲解唔同肉既食法,非常贴心。餐厅个menu好简单,基本上只有4个唔同既餐,如果唔够就可以追加唔同种类既食物。我毫不犹疑就拣左Kuro Omakase set,因为可以试齐哂牛,猪同鸡,心大心细既我就啱哂。首先当我见到碟牛肉果时,我真系感动到想喊,因为卖相真系拎满分,首先食材全部鹿儿岛进口,质素有保证,眼见油脂分布均匀,唔同部位既肉有唔同既口感,牛肩肉牛味较重,胸腹肉就油脂味浓,但基本上全部都系入口即溶,囗感层次分明,绝对系最高享受,A5和牛就油脂味更浓。另外好特别既地方就系,平时食完和牛之后通常个胃都会滞住,但今晚完全无呢个感觉,可能系因为佢个昆 布汤底中和番个感觉。另外黑豚肉又系好出色,有3款唔同部位既豚肉,食落口感一流,猪肉既甜味出哂黎,真系好正好好味。另外呢个黑蕯摩鸡肉好有惊喜,肉质好滑,感觉好
另外呢个黑蕯摩鸡肉好有惊喜,肉质好滑,感觉好特别,绝对要试。
之后呢个蔬菜拼盘全部都好新鲜,份量好多种类都好多,清肠胃最好。
呢个Omakase真系好多野食,仲包一个乌冬,都好滑而且尽吸肉味既精华。
最后用上我最爱既绿茶雪糕做总结。呢餐我真系非常满意!