2023-03-09
感觉好似好耐冇食铁板烧,即兴系荃湾search 下边到食好啦!又比我揾到近近地海之恋有间 Hungry Monkey。入内见到二人餐都系 $698 内容都几丰富就order 了, 大家来睇下二人餐包以下内容⬇️⬇️⬇️❤️ 冲绳风沙律 ~ 有冲绳嘅海葡萄好爽口,亦有苦瓜海藻加上番茄仔沙律菜成碟好清新开胃。❤️ 蟹膏豆腐 ~ 软滑的豆腐上涂上满满浓郁的蟹膏,一件入口好冲击个味蕾。❤️ 辣酒冻风螺 ~ 入口微辣,冻食螺肉更滋味,送酒一流㖞!❤️ 明太子广岛蚝 ~ 广岛蚝超厚身肥美入口超juicy,上面系满满的明太子一起烧,两者好夹。❤️ 香葱牛肉薄烧 ~ 一望已被多多的葱花吸引了, 牛肉包住葱来烧,师傅控制火喉刚好熟包住d 葱好香,牛肉又够软腍。❤️ 香草他他波士顿龙虾 ~ 呢个必点, 龙虾好新鲜,肉质超弹牙, 个香草他他酱汁同龙虾好夹好滋味。❤️ 鹅肝炒饭 ~ 鹅肝😍那份油气充斥住每粒饭,炒饭粒粒分明够干身。❤️ 铁板梳乎理 ~ 空气感十足 ,加上伴碟的水果,食晒都唔会觉得漏。❤️ 绿帽侠 ~ 青苹果+7up+薄荷菜+青柠汁 味道好fresh 又解渴。