2015-07-16 896 浏览
我小哥是双子座最近生日,小哥是我哥的好兄弟,我侄女的契爷,他们兄弟俩一起就不顾其他人,只有自己在聊天喝啤酒,是次有我妈他们、连我婆都来为他庆祝生日,好可怕...好可怕的是不关事的都来了,包括我,咁多人我哥就决定去打边炉,别问我,一直吃饭吃什么都是哥哥决定,谁人都没权话事。我哥点左牛肉,见到我已经心心眼,因为见到呢碟牛肉唔系一般咁简单,就咁睇纹理已经好靓,油脂分布平均,讲真我哥好少河对我咁好,会点靓牛肉比我食,系因为小哥生日咋!就咁滚两滚就食得,太靓啦!忍唔住影低佢放上网比朋友开心些牙。熟左的牛肉!系咪好想食呢?咬落唔靱,好爽口,牛肉偏重,好似想融落喉咙咁。呢碟系我妈点左象拔蚌刺身,就咁点豉油生食,有片片的、有粗身边边的,边边的比较爽口,而片片的好似滚熟还比较好吃(笑)!呢个好搞笑!因为呢只系醉鸡翼,但系掉左落煲滚两滚再出番黎居然仲系有酒香味!好似食紧上海铺的醉鸡一样,但系变左系热食,一碟得几只嫁咋,手快有手慢无!最后食番碗甜甜的绿豆沙,呢餐完美落幕,生日快乐,小哥<3
最后食番碗甜甜的绿豆沙,呢餐完美落幕,生日快乐,小哥<3
2015-06-09