2024-07-21
Baby Shower👶🏻🩷🩵好多朋友仔一齐黎开Party😳,大家都准备咗好多礼物比倪丨丨🤣,聿妈孕期好懒惰,冇野可以准备,只系准备左个Bb🤰🏻同埋订左@feverfoodhk 嘅到会食品比各位黎参加嘅朋友仔医肚😌💕A1马苏里拉卡邦尼海鲜长通粉系好Creamy嘅长通粉,送到嚟都唔会话朔晒啲汁🫶🏻,马苏里拉芝士有咸香味,有多种海鲜做配料,一啲都唔Dry‼️💕A4 鲜虾•细带子香浓龙虾汁螺丝粉有冇人同我一样都系好钟意食螺丝粉😌,我记得妈咪系我细个嘅时候成日都会煮俾我,所以通常有螺丝粉我都会拣食螺丝粉🥰,估唔到佢哋加埋虾肉同埋带子嘅份量都几多🤤,配埋龙虾汁劲香😍,连妈咪都话好食。💕C4鲜蕃茄浓汤6小时慢煮牛肋条整得好入味嘅牛肋条,份量又多😋,牛肋条好腍身,配埋蕃茄浓汤有浸酸甜味,食埋啲汁好似饮紧牛尾汤咁🤩💕白酒忌廉汁烟肉纽西兰蓝青口呢一个系我超级推介!白酒忌廉汁好好味🤤白酒汁虽然挥发咗但系酒香味仍然存在😎,啲青口好肥美好大粒肉。💕火箭菜龙虾沙律包我成日听啲YouTuber讲去外国就一定要食火箭菜,因为香港买好鬼贵🤣,所以见到火箭菜我都会叫黎食😝。入边夹杂咗啲龙虾肉嘅沙律,成个感觉好清新。💕香煎
💕A1马苏里拉卡邦尼海鲜长通粉
💕A4 鲜虾•细带子香浓龙虾汁螺丝粉
💕C4鲜蕃茄浓汤6小时慢煮牛肋条
💕白酒忌廉汁烟肉纽西兰蓝青口
💕火箭菜龙虾沙律包
💕香煎鸡柳京葱墨西哥卷饼配秘制香橙酱
墨西哥卷饼做gym人士都爱食💪🏻,京葱配埋鸡柳真系一个完美嘅配搭😌,食落去一啲都唔肥腻。加埋佢哋特制嘅香橙酱酸酸地好开胃啊🤩
💕荔枝蟹肉挞配飞鱼子
荔枝蟹肉打成泥,然后放入个松脆挞仔入边再加埋鱼子,口感十足🤫,蟹肉鲜味,如果啲荔枝肉大粒啲就好啦🤤因为我好钟意食荔枝。
💕蟹柳玉子鳗鱼烧
估唔到到会嘅卖相都咁唔错😌,讲真玉子烧唔难整,但系整得靓同埋好味就好难🥴,食落去好重蛋香,配埋鳗鱼同埋鳗鱼汁就更上一层楼☺️,另外再加埋蟹柳成个卖相就更加升华。