2011-06-01 59 浏览
放学后一班同学到此揾食,八点几入座,当时入座率约4成,我们被安排在最后的大枱,奇怪的事便发生。客人唔多,明显有充裕的人手,但招呼亦唔见得好。好几次叫人,挥手被视而不见,要好大声叫 "唔该" 先有人行埋黎。其中一次,一直叫人,老远的接待处有几个侍应在倾计,肯定望见我地,仍然唔行埋黎,还笑笑口继续倾计。其中一位 senior 在对讲机讲话,接着经理在转角处出现。唔通我地𠮶边有鬼,啲人惊行埋黎心中已满不是味儿,都唔记得食咗咩?又无影相。到九点几,人流开始多,可能呢度多消夜客啦,其时隔离的大枱有客人入座,之后开始有侍应招呼,应该系招呼隔离枱客,这时我地揾人斟下茶都有人应,唔使好大声叫 "唔该",之后等好耐先有人从转角处 "闪出"。食物方面唔太差,但真系无心机品尝,甜品都无食,倾完计就离开。

2011-05-31