雅苑座

The Greenery
餐厅: 雅苑座
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2013-10-08 2713 浏览
当屋企人决定系雅苑座预祝老豆生日时,即时打电话订位问有咩食,原来做紧大闸蟹Promotion! o岩晒钟意食海鲜既我地! 先o黎前菜开下胃,有面包蟹,长脚蟹,烟三文鱼等等,呢几样都好新鲜,冇冰鲜味,只系烟三文鱼略嫌咸o左些少! 行o晒全场,见到有个好偏僻既位有得烚海鲜,都提供不少款式:东风螺,贵妃蚬,牛柏叶,牛肉,,,,仲有鲜鱼汤同韩式辣汤,可惜我系buffet就黎完既时候先去order,已经冇o乜海鲜T_T 但韩式辣汤好好饮! 黎到重头戏﹣大闸蟹!其实一坐低侍应就比左张牌仔,o拎去换大闸蟹就得!由于我极少食大闸蟹(o呢只系荷兰有机大闸蟹,,),只蟹比我同老妈子联手拆到散o晒,不过一打开系十分之多蟹膏,冇腥味,并o唔系得个样!!同蟹有关o既食物仲有蟹粉多士,惊喜的配搭,两者o既味道十分甲! 至于其他熟食方面,款式都颇齐全。鲜杂菌饭,睇落o唔知系油定叫有光泽,食落系另一回事,少少油香味,d饭无o痴o埋一o旧旧。蟹粉炒素翅,蟹粉同素翅o既比例合适,足料,好有矱气,值得一试!羊腩煲都可以试o下,本身怕食羊o既我都食左o唔少,因为一d‘羊so‘味都无,赞好!雅苑座都好似好出名海南鸡饭,d鸡肉肥

至于其他熟食方面,款式都颇齐全。鲜杂菌饭,睇落o唔知系油定叫有光泽,食落系另一回事,少少油香味,d饭无o痴o埋一o旧旧。蟹粉炒素翅,蟹粉同素翅o既比例合适,足料,好有矱气,值得一试!羊腩煲都可以试o下,本身怕食羊o既我都食左o唔少,因为一d‘羊so‘味都无,赞好!雅苑座都好似好出名海南鸡饭,d鸡肉肥瘦适中,饭有淡淡o既姜葱味~~隔离仲有串烧食,即场烧,o唔怕会变冻,食o左冬菇,粟米,鸡软骨,蕃薯,拎到番埋位食都好juicy~~有样叫脆烧猪腩肉o既野,虽然名同外表较奇特,出乎意料地易入口,o唔会成口油,加上师传切得簿,不妨一试!! 刺身师傅好豪爽,比得好大份,虽然好新鲜,大家都o唔好勉强食太多,会腻~~

帝苑甜品想试好耐,果然无失望!每款正o系个样都已经令人流o晒口水,tiramisu有浓厚芝士味同香滑口感集于一身,真o系一定要试!!同o埋pancake,建议大家加cream and banana,先会无咁dry,同一地方仲有面包布甸,入面系布甸o既料,上层o面包口感同味道,很正的层次~~其实仲有好多好多甜品,大家一定要亲身去食!!
荷兰有机大闸蟹
面包布甸
海南鸡饭
甜品
刺身
题外话/补充资料: 服务态度五星级,细心又动作快!有笑容!
2013-10-05
庆祝纪念