2024-10-16
Happy Friday 梗系约埋朋友出黎啤啤佢🍻呢到有串烧有酒饮,好岩一路食一路慢慢倾计个场好热闹,夜晚闲日黎都爆哂棚,不过因为全部人都倾计好大声,有啲嘈张枱都算大张,可以放哂啲食物,啲野食不断黎都放得哂日本生啤做紧买一送一,几抵饮。虽然我唔饮酒,我朋友都叫左2转🤭食材都好新鲜,无用过多既腌料去腌,最多都系后期加啲调味或酱料呢个价位既日式串烧都算有质素,唔贵🤓对比普通串烧,啲烧物配搭都几有创意,食极都唔厌,每次想食串烧都会谂起佢,食物质素一路都keep到出色,唔会令我失望🥰🥰生啤买一送一椰青水- 蜜糖鸡翼 我最钟意食鸡翼,基本上每次黎必叫,鸡翼大只外脆内有肉汁! 有蜜糖搽面系最正 - 盐烧鸡软骨 正常发挥,烧得够香脆好味- 盐烧白鳝 外皮香爽,肉质爽口- 明太子淮山烧 淮山本身无味,但有明太子加持,估唔到几好味- 明太子鸡腿肉 必食! 鸡肉唔柴,上面搽左满满明太子酱再烧香佢,同鸡肉味道好夹- 烧鸡皮 个皮烧得好香脆 叫左2次!- 麻辣豚肉韮菜花卷 肉香韮菜花脆甜,食落爆汁,都系必叫!- 手钓墨鱼须 墨鱼无乜调味,普通,可以不叫- 孜然蒜蓉茄子 呢个又系必叫,软腍厚肉茄子上面铺满蒜蓉,
呢到有串烧有酒饮,好岩一路食一路慢慢倾计
张枱都算大张,可以放哂啲食物,啲野食不断黎都放得哂
呢个价位既日式串烧都算有质素,唔贵🤓
生啤买一送一
椰青水
- 盐烧鸡软骨 正常发挥,烧得够香脆好味
- 盐烧白鳝 外皮香爽,肉质爽口
- 烧鸡皮 个皮烧得好香脆 叫左2次!
- 麻辣豚肉韮菜花卷 肉香韮菜花脆甜,食落爆汁,都系必叫!
- 手钓墨鱼须 墨鱼无乜调味,普通,可以不叫
- 孜然蒜蓉茄子 呢个又系必叫,软腍厚肉茄子上面铺满蒜蓉,烧到劲香,调味唔太咸,岩哂我地
- 鸡皮墨鱼滑 鸡皮好脆,一咬落去啖啖爽弹墨鱼肉,好满足
- 蒜蓉烧广岛蚝 蚝唔算大只,但胜在新鲜,有爆汁
- 明太子烧饭团 个饭团烧到有啲干,面头加左明太子酱,岩啲唔够饱既朋友