2017-12-24
去完AIA,谂住近近地去金钟食我最爱既小笼包……点知,原来呢间分店系全线最难食,服务最差既分店!一直支持翡翠既我都忍唔住要俾劣评佢!肴肉入口有即溶感觉,但同其他分店唔同既系,呢间分店异常地咸,冇晒肉味,得个咸字!咸到一个点,你食完应该要狂灌1L水!小笼包皮薄,唔易穿,汁多,肉唔松散,但都系同一个致命伤:咸到爆炸!食落冇晒肉味,得个咸字,真系好难食!同其他分店冇得比!茶香熏乳鸽正正因为呢个乳鸽,我忍唔住要喺呢度打劣评,因为真系好难食!闻落唔香,食落直头似食紧肉干,仲有㶶味!好明显overcook左,咁都可以serve俾客人食?佢唔咸,但亦冇乳鸽味,质感劲干,零肉汁,好鞋口!原本打算食完3样再嗌其他食,但食完宜家宁愿埋单走,出去再食过!服务好差,order野时都系5点几,明明全店冇乜人,但可以冇人理我,倒左4次茶,但每次啲茶都系冻!系咪因为头先一直冇客,所以啲茶放冻左,要尽快倒晒啲冻茶俾客人再装热茶落个水壶度,所以无视左我地都需要热茶?同佢讲想要热茶先至俾热茶,但佢望一望你就走左去,应一句好都懒。如果我第一间食既翡翠系呢个质素,我唔会再帮衬任何一间分店!
肴肉
小笼包
茶香熏乳鸽
正正因为呢个乳鸽,我忍唔住要喺呢度打劣评,因为真系好难食!
如果我第一间食既翡翠系呢个质素,我唔会再帮衬任何一间分店!