2019-03-28 1942 浏览
寻日睇完一个旅游节目介绍土耳其,心血来潮想食一餐土耳其菜,最后喺稀少嘅选择拣咗呢间,位于酒店顶楼嘅餐厅,因为俾佢个土式沙煮咖啡吸引咗Turkish coffee on the sand ($50)有幸得到土耳其藉老板亲自出黎招呼我地,佢介绍呢个咖啡系佢地国家嘅特色方法煮出黎,老板将一个铁造嘅壶仔放上一堆沙里面慢慢打圈加热直至起泡,之后再一层一层咁倒落杯,饮落非常有层次,而且有别于一般港式咖啡有一股淡淡香气,配上一粒粒有点像红枣合桃糕的Turkish delight,非常有异国风情!老板仲话佢呢度可以做咖啡占卜,但要预先预约,所以下次先有得试!讲返正餐先,同朋友选了chef design($249),唔洗自己谂,厨师安排可能会有惊喜呢😇特色沙律 二人份量有沙律菜、蕃茄仔、青瓜、粟米等等,非常新鲜!与别不同既系,会食到有薄荷叶既味道~友人觉得沙律偏酸,我就几中意,够开胃嘛😆蕃茄汤 浓浓嘅蕃茄味加上土耳其式香料,饮落比一般嘅稠且有少少辣,但依然十分美味JD euro pizzaToppings 有肠仔、菇、芝士等等,焗得好香好好味,系薄皮既饼底,焗得好脆!超多芝士,但又唔会太漏🤘🏻米布甸好好

特色沙律 二人份量

蕃茄汤

JD euro pizza

米布甸
好好味!香浪既奶味,又不会太甜👍超满足!
  • 土耳其咖啡