2013-09-02
好日都唔落旺角, 今次居然比我发现到响白布街开左间新野,个名好古怪, 叫做奶奶鸡。完全系估唔到佢食D咩, 望一望MEUN, 原来系韩式安东鸡。其实我出街通常食日本野多, 但D FD又好似好想试咁, 见佢价钱都唔系贵, 咁就试下啦。我地一行5人,7点去到,都已经无咩位, 好彩有BOOKING NO SHOW先有位比我地炸, LUCKY~入到去原来仲有楼上, D装修行怀旧FEEL,墙身排左D旧电影POSTER, 风景相咁, 都几靓~~最重要系D位都几阔落,好好坐, 唔会好迫。准备叫野食, 发现有我最爱既烧花鱼~~$48抵到爆啦!之后当然要叫个奶奶鸡食下啦, 仲叫左真露煮大蚬, 炒年糕, 冰珀猪肉, 生菜包, 芝士饺子,柚子鸡翼, 野菜沙律。烧花鱼:个边烧到脆脆, 但中间位又好厚肉, 火侯唔错呀, 大爱~~炒年糕,生菜包,野菜沙律:正常水准, 价钱都好合理。真露煮大蚬:完全意料之外! 平时出街食煮蚬个汤通常都好淡无味, 呢个汤好清香, 带少少辣, 重点系真系有酒味。冰珀猪肉:好特别, 佢其实系五花腩片,上面有D肉酱, 夹埋葱丝食, 系就系细细份, 但味道搭够, 掂呀!柚子鸡翼, 芝士饺子:最
最重要系D位都几阔落,好好坐, 唔会好迫。
烧花鱼:个边烧到脆脆, 但中间位又好厚肉, 火侯唔错呀, 大爱~~ 炒年糕,生菜包,野菜沙律:正常水准, 价钱都好合理。
真露煮大蚬:完全意料之外! 平时出街食煮蚬个汤通常都好淡无味, 呢个汤好清香, 带少少辣, 重点系真系有酒味。 冰珀猪肉:好特别, 佢其实系五花腩片,上面有D肉酱, 夹埋葱丝食, 系就系细细份, 但味道搭够, 掂呀! 柚子鸡翼, 芝士饺子:最啱女仔口味既菜色, 味道都唔错架,饺子D馅好多!啖啖肉~~鸡翼好香柚子味, 甜甜地几得意~~ 安东鸡:个鸡系最迟到既, 服务员话因为即叫即整, 所以会耐D。黎到一望, 哗, 好大盘! 好彩5个人食炸, 唔系实食唔晒。个汁甜甜地咁, D粉吸晒味, 正!我地叫左大辣, 但可能师傅要就下香港人口味啦, 我唔系好食得辣都OK食到。仲有D鸡肉都好滑, 赞。 成晚见佢地都几忙, 不过 服务员都算快手又有礼貌, 唔错唔错
!最后埋单每人先$160, 一D都唔贵, 响旺角揾到间水准几好而
且环境舒服干净既餐厅, 都好难得, 以后都仲会黎支持支持!