2018-01-11 73 浏览
和拉面嘅午市套餐抵食,平时一碗拉面$75-$80;午市只需加多$5,就可拣多样小食,以及饮品,而且无加一呢度老板好🇯🇵师傅style,只专注做拉面,即系「日本博多豚骨拉面」,而且只分别出三种汤底:原味、辛辣味、味噌味。除此以外,汤底有滑口d同浓厚d拣最后,我就拣咗辛辣味,当中可以选择唔同辣度,分三个级别小、中、大辣;因为怕辣得嚟又想试少少,拣小辣就啱啱好☺️☺️少辣豚骨汤底够惹味,汤底望上去颜色偏淡,但系饮一啖,觉得好足料兼闻到猪骨汤味。加上少少辣味,令整个汤嘅味道提升哂,连埋拉面一齐食,正!😁糖心蛋,系我至爱!食到加咗味醂,而且好糖心,个蛋心仲有d蛋黄汁流出来,好好食😍早知追加多半只,食够一只先满足😋成个拉面最吸引,当然系当中嘅叉烧,一嚟块叉烧几大块,二嚟师傅整得好好味,瘦肉位唔干,且味道啱啱好,三嚟我平时好少会食埋肥膏位,但呢块肥膏叉烧爽口,兼入味,无肥腻感,唔觉漏,啱哂😎章鱼小丸子,有3粒,好日式风味,粒粒都足料,个酱汁无得顶,只需加$5就食到3粒,不会太高要求吧,超值!

除此以外,汤底有滑口d同浓厚d拣

成个拉面最吸引,当然系当中嘅叉烧,

一嚟块叉烧几大块,

二嚟师傅整得好好味,瘦肉位唔干,且味道啱啱好,

2018-01-11
  • 辛辣拉面(少辣)